Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ?

Οι παραγωγοί του Paranormal Activity και του Saw επέστρεψαν για να μας δώσουν το πολυαναμενόμενο σίκουελ της παραγωγής του 2010 Insidious με το Insidious Chapter 2.
Το ‘Παγιδευμένη Ψυχή Κεφάλαιο 2’ (ελληνικός τίτλος) αποτελεί ένα θρίλερ, που σε μια εποχή που τα έχουμε δει κυριολεκτικά όλα, κατάφερε να ξεχωρίσει απ’ τη μάζα των υπόλοιπων τρομακτικών ταινιών, που βγαίνουν με το κιλό κάθε χρόνο. Ο τρόπος, που το κατάφερε, ήταν με το πρωτότυπο και βαθυστόχαστο σενάριο του. Χρησιμοποίησε, βέβαια, και την κλισέ συνταγή επιτυχίας: βάζουμε στο μίξερ λίγη μουσική ανά σημεία, που προκαλεί ρίγη, με σκοπό να δώσουμε μια γεύση από παροδική τρομάρα, προσθέτουμε παιδάκια για πρωταγωνιστές φόβου μαζί με τα παιχνίδια τους, για να δείξουμε τη διαστρεβλωμένη εκδοχή της αθωότητας και όλα αυτά τα τοποθετούμε σε μία κλασική μονοκατοικία της αμερικάνικης υπαίθρου σε συνδυασμό με ανατριχιαστικά φορέματα και σκοτεινό μακιγιάζ, για να ντύσουμε και να βάψουμε τα φαντάσματα μας και…….έτοιμη η μετάβαση μας στον κόσμο των πνευμάτων.
Το θέμα, όμως σ’ αυτή τη διλογία ήταν η υπόθεση. Η ταινία κατάφερε να θίξει ένα απ’ τα μεγαλύτερα ερωτήματα που βασανίζει τον κόσμο μας.
Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε?
Υπάρχει μια θεωρία, στην οποία λογικά στηρίχτηκε και το σενάριο, που θέλει τους ανθρώπους να φεύγουν απ’ τα σώματά τους, όταν κοιμούνται και να πηγαίνουν στην Ονειροχώρα, όπου συναντούν και τις υπόλοιπες ψυχές, με τις οποίες ζουν καταστάσεις, που ανακλώνται στο υποσυνείδητο μας ως τα γνωστά σε όλους μας όνειρα. Αν συναντήσεις καλά πνεύματα σ’ αυτό το μέρος βλέπεις χαρούμενα όνειρα, αν όμως συναντήσεις κακά πνεύματα βλέπεις εφιάλτες. Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων να λένε ότι είδαν το πνεύμα τους να μπαίνει πάλι στο σώμα τους την ώρα που ξυπνούσαν. Η θεωρία αυτή έχει μεγάλο κίνημα οπαδών, πολλοί από τους οποίους την έχουν ως θρησκεία, κάνοντας τελετές επίκλησης των απόκοσμων οντοτήτων της Ονειροχώρας.

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά………
…….ή μήπως όχι?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου