Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Instagram- Η ζωή σε φωτογραφίες

Τί είναι το instragram; Κάτι σαν το twitter αλλά με φωτογραφίες, μια οπτικοποιημένη αφήγηση σε πραγματικό χρόνο ή αλλιώς μια εφαρμογή την οποία κατεβάζεις δωρεάν από το app store ή από το google play στο κινητό σου (που προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο από smartphones και i phone με android) και σου επιτρέπει να τραβάς φωτογραφίες, να τις επεξεργάζεσαι, να  προσθέτεις εφέ και να τις μοιράζεσαι με φίλους και όχι μόνο, καθώς μπορείς να τις μοιραστείς και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

Έξυπνη εφαρμογή και καθόλου αδιάφορη προς το Facebook καθώς έδωσε γύρω στο 1δις. δολάρια για να αποκτήσει το instagram. Το instagram είναι η μεγαλύτερη insta στιγμιαία επιτυχία στην κατηγορία ψηφιακές εφαρμογές, αφού στα δύο χρόνια της ζωής του έχει παραπάνω από 150.000.000 χρήστες. Πρόσφατα στοιχεία από τα κινητά των Η.Π.Α δείχνουν ότι το instagram ξεπέρασε ακόμα και το twitter σε επισκέψεις και κάθε λεπτό που περνά προστίθεται ένας νέος χρήστης. Εξάλλου μην ξεχνάς είναι απλό, εύχρηστο, είναι για όλους και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως εσύ θες. Μπορείς να "σπαταλήσεις" τον ελεύθερο σου χρόνο, να ανεβάζεις φωτογραφίες φτιάχνοντας το προσωπικό σου on line ημερολόγιο, ακόμα και μια έκθεση φωτογραφίας στην πιο πολυσύχναστη διαδικτυακή gallerie.


Οι δημιουργοί του instagram λένε πως είναι μια πλατφόρμα διασκέδασης αλλά όχι μόνο, καθώς μπορείς να δεις πως πέρασαν οι φίλοι σου χθες το βράδυ και ταυτόχρονα φωτογραφίες με νέα από όλο τον κόσμο, ενώ οι χρήστες του απ'την πλευρά τους δηλώνουν πως το instagram μπορεί να αλλάξει, να χρωματίσει την μίζερη και αδιάφορη πραγματικότητα και πως χρησιμοποιώντας το  μπαίνεις σε μια πραγματικότητα ενός καλλιτέχνη φωτογράφου, νιώθοντας πως μπορείς να γίνεις μάρτυρας μιας στιγμής, μιας εικόνας που αξίζει να μοιραστείς με τους χρήστες είτε αυτοί είναι ανώνυμοι είτε επώνυμοι ακόμα και του εξωτερικού. Με δυο λόγια μέσα από το instagram θα μπορούσε να πει κανείς πως ξετυλίγονται οι έννοιες επικοινωνία, φιλία και οικειότητα  απλά και μόνο μέσα από εικόνες...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου