Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πέντε πολυτελή κελιά φυλακών

Όταν μιλάμε για πολυτελή κελιά εννοούμε να είναι καθαρά, φωτεινά, με ένα άνετο κρεβάτι, ίσως και μια τηλεόραση, που κάνουν σαφώς πιο ευχάριστη την διαμονή.


Santa Ana , Καλιφόρνια

Σε αυτή την φυλακή ένα κελί κοστίζει 75 εως 127 δολάρια την μέρα. Ο κρατούμενος θα είναι μακριά από τους υπόλοιπους σε ένα δωμάτιο φωτεινό, καθαρό και με ανετο κρεβάτι. Σε καποιες περιπτώσεις του επιτρέπουν να πάρει και το laptop ή το iPod του για να περνα η ώρα του πιο ευχάριστα.Εννοείται βέβαια οτι σ'αυτή τη φυλακή δεν φιλοξενούνται ιδιαίτερα επιθετικοί και επικίνδυνοι εγκληματίες.





Otago Corrections

Σε αυτή τη φυλακή δεν πληρώνεις για το κελί και πέρα απο καθαριότητα και άνετο κρεβάτι παρέχει και ενδοδαπέδια θέρμανση και τηλεόραση. Επιπλέον εκτός κελιού έχει βιβλιοθήκη , γυμναστήριο και πολύ ευγενικούς δεσμοφύλακες.





Halden , Νορβηγία

Το δωμάτιο παρέχει τηλεόραση, μίνι ψυγείο, άνετη πολυθρόνα. Αυτά όσο αφορά το κελί. Γενικότερα η φυλακή προσφέρει studio ηχογραφήσεων, ειδικούς χώρους για πρωινό τρέξιμο, ακόμα και ξεχωριστό σπίτι σε περίπτωση που κάποιος έχει επισκέψεις που θα μείνουν μέρες. Η συγκεκριμένη φυλακή έχει φιλοξενήσει μέχρι και 252 άτομα.





Leoben Justice Centre, Αυστραλία

Πέρα από φυλακή φιλαξενεί και γραφεία δικαστών, δικαστήρια και ότι έχει να κάνει με την δικαιοσύνη. Τα κελιά τώρα είναι ευάερα και ευήλια , με pop art έπιπλα και smileys ζωγραφισμέναστο ταβάνι για ευχάριστο ξύπνημα. Επίσης έχουν τηλεόραση, μίνι ψυγείο σε ένα χώρο που μοιάζει με κουζίνα στο κελί και ορισμένα έχουν και μπαλκόνι. Στο κτήριο υπάρχουν βιβλιοθήκες, γυμναστήρια και χώροι για δίαφορες δραστηριότητες.




Το κελί του Al Capone, Φιλαδέλφεια

Μπορεί να μην είναι ευάερο και ευήλιο όμως μας πάει πίσω στο 1929 όταν ο Al Capone βασίλευε στον υπόκοσμο του Σικάγο. Σε ταξιδέυει 80 χρόνια πίσω και αμέσως καταλαβαίνεις οτι στα 8 χρόνια που πέρασε ο Al Capone εκεί, κατάφερε να γίνει και εκεί βασιλιάς.






Ιωάννα Μαγγίνα




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου