Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ποίοι είναι οι γόνοι μεγάλων πολιτικών οικογενειών σπουδάζουν στο εξωτερικό


Στα πιο μεγάλα και δημοφιλή πανεπιστήμια του κόσμου στέλνουν τα παιδιά τους να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, οι μεγάλοι άνδρες αυτού του τόπου που νοιάζονται πάνω από όλα για τη σωτηρία της πατρίδος. Κάποιο από αυτούς μάλιστα διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας και έκαναν ριζικές αλλαγές στο χώρο τις δευτεροβάθμιας αλλά και φυσικά και στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φυσικά αφού κατάφεραν με τις αλλαγές που έφεραν να κάνουν μια παιδεία σύγχρονη και δίχως προβλήματα εγώ απορώ γιατί στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό!
  Tα ονόματα αυτών βαρύγδουπα τα έχουμε δεί πολλές φορές στα παράθυρα των καναλιών να σχίζουν τα ιμάτια τους για τη τύχη και τη σωτηρία της πατρίδος, όμως αυτοί που αγωνίζονται για κάτι τέτοιο γυρνούν τη πλάτη τους στη Παιδεία αυτής της χώρας. Κι όπως φαίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά» οι επιλογές γίνονται πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες και ιδεολογίες. Η κόρη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Λονδίνο στο City Univercity London , ένα πανεπιστήμιο με διόλου ευκαταφρόνητα δίδακτρα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε για την κόρη του Ελβίνα, το Georgetown University των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σπουδάζουν στο εξωτερικό. Ο γιός του Ανδρέας , στο Boston University και στη συνέχεια μεταπτυχιακά στη Νορβηγία.
Η κόρη του Μαργαρίτα, βρίσκεται στο Λονδίνο και σπουδάζει Βιολογία στο Imperial College του Λονδίνου. Kαί οι δύο κόρες του Κώστα Σημίτη σπούδασαν στο Λονδίνο ενώ τα δύο παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη σπούδασαν στην Αμερική και την Γαλλία.
Μόρφωση εκτός συνόρων και για τα δίδυμα παιδιά της Μαρίας Δαμανάκη σε γνωστά πανεπιστήμια της Αγγλίας ενώ στην ίδια χώρα σπούδασαν και τα τρία παιδιά του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου