Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Οικογένεια μετακόμισε σε... δεντρόσπιτο!!

Μακράν από τις απρόσωπες πολυκατοικίες, τα πολυτελή διαμερίσματα και τις συμβατικές κατοικίες, μια οικογένεια Βρετανών βρήκε αυτό που ζητούσε σε ένα… δεντρόσπιτο! Ο 54χρονος Chris Whalley, η σύζυγός του και τα έξι παιδιά τους μένουν εδώ και μερικούς μήνες σε ένα σπίτι πάνω στα δέντρα, στην περιοχή Blean του Κεντ, απολαμβάνοντας την πλήρη ενσωμάτωση με τη φύση αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.




Εξ ολοκλήρου κατασκευασμένομε φυσικά υλικά, όπου το ξύλο και η πέτρα είναι κυρίαρχα, το δεντρόσπιτο της οικογένειας Whalley είναι το μοναδικό κατοικίσιμο στη Βρετανία.»Ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα και τη Michelle και εμπνευστήκαμε γι’ αυτό όταν ένα μικρό κορίτσι στις διακοπές μας μάς ζητούσε επίμονα να του φτιάξουμε ένα σπίτι πάνω στο δέντρο για να παίζει με τις κούκλες της!», λέει ο Chris.




Το εσωτερικό του σπιτιού παραπέμπει σε ορεινό καταφύγιο, αφού η διακόσμηση φρόντισαν να ταιριάζει απόλυτα στη γενικότερη φιλοσοφία της κατασκευής. Όσο για το κόστος; «Δαπανήσαμε περίπου 60.000 λίρες, καθώς τα περισσότερα υλικά προέρχονται από την… κοντινή παραλία…
Ξύλα, πέτρες, μέταλλο και ό,τι άλλο χρειαστήκαμε η φύση μάς το έδωσε απλόχερα. Μετά βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει και πολλές ώρες προσωπικής εργασίας! Όχι κι άσχημα νομίζω, αν κρίνω από το αποτέλεσμα!», λέει ο Chris.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου