Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολάτα "Υγείας"




Βρετανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι η Σοκολάτα μπορεί να έχει και αντιβηχικές ιδιότητες, αυτό οφείλεται σ' ένα συστατικό το οποίο φαίνεται να καταπολεμά τα συμπτώματα τόσο του οξέος όσο και του χρόνιου βήχα. Σχεδόν 300 πάσχοντες από επίμονο βήχα συμμετέχουν σε κλινική μελέτη που πραγματοποιείται σε 13 νοσοκομεία του Βρετανικού ΕΣΥ.

Η θεοβρωμίνη είναι μια φυσική χημική ουσία που εξάγεται από το κακάο και χορηγείται στους εθελοντές δύο φορές την ημέρα επί δύο εβδομάδες. Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν πως το 60% των ασθενών παρουσιάζουν άμβλυνση του βήχα τους, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μια μικρή μπάρα σοκολάτας με επαρκείς ποσότητες θεοβρωμίνης μπορεί να καταστείλει τον χρόνιο βήχα.

Βέβαια διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για θεραπεία του βήχα καθώς ναι μεν καταστέλλει τον βήχα όσο καιρό λαμβάνεται αλλά με την διακοπή της λήψης της θεοβρωμίνης ο βήχας επιστρέφει. Μάλιστα η μελέτη αυτή έχει δείξει ότι η θεοβρωμίνη είναι πιο αποτελεσματική από το ευρέως γνωστό και χρησιμοποιούμενο φάρμακο κωδείνη.

Ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει να είναι προσεκτικός διότι η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως η αύξηση βάρους. http://www.gazzetta.gr/perierga/article/351184-bixeis-sokolata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου