Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οι 5 πιο παράξενες πολυκατοικίες του κόσμου!



Λονδίνο, Αγγλία - Container City

Αποτελείται από containers που μετατρέπονται ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη. Δημιουργήθηκε μέσα σε πέντε μήνες ενώ τα υλικά της είναι κατά 80% ανακυκλώσιμα.






Ταϊλάνδη, Bangkok- Elephant Building

Οι ελέφαντες στην Ταϊλάνδη είναι εξαιρετικά σημαντικά ζώα αφού αντιπροσωπεύουν την βασιλική δύναμη. Έτσι δημιουργήθηκε και ένα κτήριο διαμορφωμένο σαν ομοίωμα ελέφαντα. Το κτήριο έχει 32 ορόφους, είναι 102 μέτρα ψηλό και ολοκληρώθηκε το 1997.





Ιαπωνία, Mitaka - Reversible Destiny Lofts

Το συγκεκριμένο κτήριο είναι δημιούργημα του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Shusaku Arakawa και της ποιήτριας συνεργάτιδας του Madeline Gins.Ο αρχιτέκτονας βασίστηκε στην φιλοσοφία ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να χαλαρώνουν στο σπίτι τους αλλά να αναζωογονούνται από το περιβάλλον του.






Ολλανδία, Amsterdam - Urban Cactus High Rise

Οι σχεδιαστές του είναι οι Ben Huygen Jagers και Jaspers της UCX. Το κτήριο έχει 98 κατοικίες σε 19 ορόφους ενώ ο προσανατολισμός του κάθε ορόφου επιτρέπει περισσότερο φυσικό φως να εισέρχεται.






Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Dubai - Anara Tower

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2009 και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.Το κτήριο θα έχει 527 μέτρα ύψος με πάνω από 125 ορόφους και περισσότερα από 300 διαμερίσματα. Η αρχιτεκτονική του έχει επηρεαστεί από τα ψηλά καμπαναριά των μουσουλμανικών τεμενών.




 Ιωάννα Μαγγίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου