Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Adobe news


Adobe News: Η beta έκδοση του Photoshop CS6
 
Η beta (δοκιμαστική έκδοση) του Photoshop CS6 διαθέτει αρχικά ένα πλήρως ανανεωμένο περιβάλλον, πιο σκούρο από το προηγούμενο με τον χρήστη όμως να είναι σε θέση να επαναφέρει το προηγούμενο.

Bλέπουμε νέες προσθήκες στα Content-Aware εργαλεία όπως το Content-Aware Patch που προσφέρει ακόμη καλύτερο έλεγχο, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν και να κάνουν duplicate μία περιοχή της εικόνας, ώστε να γεμίσουν ή να «κολλήσουν» μία άλλη. Με το Content-Aware Move επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν και να κινούν σχεδόν «μαγικά» ένα αντικείμενο σε μία νέα θέση στην εικόνα.
Το περιβάλλον διεπαφής με το χρήστη, το interface, είναι ανασχεδιασμένο («με επιλογές dark UI ώστε οι εικόνες να απεικονίζονται με εφέ pop», το οποίο μάλλον μεταφράζεται στη δυνατότητα να υποβαθμιστεί η φωτεινότητα στο υπόβαθρο και να εστιάσει ο σχεδιαστής στην εικόνα, που μοιάζει να ξεπροβάλλει).

Επιπλέον, στο Photoshop CS6 υπάρχουν νέα και επανασχεδιασμένα εργαλεία σχεδίασης, αναφέρει η ανακοίνωση και τα περιγράφει ως εξής:

▫ Vector Layers, που επιτρέπουν στους χρήστες να εφαρμόζουν dashed lines και gradient strokes
▫ Searchable layers που συμβάλλουν στο γρήγορο εκμηδενισμό κάθε layer,
▫ Type styles, που επιτρέπουν στους σχεδιαστές να εφαρμόζουν γρήγορα "type  treatments" στα σχέδιά τους.

Η δοκιμαστική έκδοση του Photoshop CS6 προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά του Adobe Photoshop CS6 και του Adobe Photoshop CS6 Extended, όπως τις λειτουργίες 3D editing και τις νέες δυνατότητες ποσοτικής ανάλυσης εικόνας. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνονται μόνο στην έκδοση CS6 Extended όταν αυτή κυκλοφορήσει.

Η τελική έκδοση του Adobe Photoshop CS6 αναμένεται έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012. Για τους λάτρεις του προγράμματος ακολουθεί video με περισσότερες λεπτομέρειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου