Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δόξα ή Χρήμα (αιώνια διλήμματα)

 
Υπάρχει ένα ρητό που λέει το χρήμα πολύ εμίσησαν, τη δόξα ουδείς! Βέβαια όσο τίθενται τέτοιες κλισέ εκφράσεις, θα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις-τοποθετήσεις πάνω σε αντίστοιχα ζητήματα.
Η πραγματικότητα όμως δεν θα μπορούσε να είναι πιο περίπλοκη καθώς είναι πολλοί που επιλέγουν είτε το ένα είτε το άλλο για τελείως διαφορετικούς λόγους. Για παράδειγμα κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει, τι να την κάνεις τη δόξα χωρίς χρήμα και βέβαια δεν αναφέρομαι στον συνδυασμό και των δύο αλλά ως ξεχωριστές, αντίθετες έννοιες. Καθώς η δόξα αυτό που πιθανόν να σου αποφέρει θα είναι αναγνώριση, όμως το χρήμα θα σου εξασφαλίσει και έναν τρόπο ζωής.
Με τα χρήματα μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, να βοηθήσουμε ευπαθείς ομάδες(άστεγους,άνεργους κ.λ.π.), να δείξουμε την ανθρώπινη αλληλεγγύη η οποία ξεφτίζει λόγω του εγωκεντρισμού των περισσότερων. Δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για δημιουργικούς λόγους με σκοπό όχι την αυτοπροβολή αλλά τη συμπαράσταση.
Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που λέει, εντάξει καλό το χρήμα όμως εμένα με νοιάζει να είμαι διάσημος, να μιλάνε όλοι για μένα και γενικά να επηρεάζω τις εξελίξεις βάση της εικόνας που έχω φτιάξει. Βέβαια η προσκόλληση και στα δύο, δεν μπορεί παρά να έχει αρνητικές επιπτώσεις και να κρύβει έντονη ματαιοδοξία.
Εσείς τι θα επιλέγατε;
Δείτε ΕΔΩ τι απάντησαν σε αυτό το δίλημμα οι συντάκτες του ONEMAN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου