Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Παιδικές κοσμοθεωρίες!!!


Δεν θα ήταν όμορφο αν όλα μας τα προβλήματα εξαφανίζονταν με ένα μαγικό ραβδί ;
Δεν θα ήταν όμορφο απλώς να χωνόμασταν μέχρι το κεφάλι μέσα στα σκεπάσματα και μνημόνια, τρόικες, δάνεια και Μέρκελ να γίνονταν καπνός;
Δυστυχώς όμως, τα ενήλικα μυαλά έχουν και τα αντίστοιχα, άλυτα προβλήματα.
Γι΄αυτό αναπολούμε με νοσταλγία τις εποχές που τα προβλήματά μας ήταν αστεία παρόλο που στα παιδικά μας μάτια φάνταζαν τεράστια.
Τις εποχές εκείνες που οι γονείς  μας έλεγαν μικρά αθώα ψέματα για να μας κάνουν να φάμε όλο το φαγητό μας ή να δικαιολογήσουν τον πόνο μας όταν πέφταμε και ματώναμε τα γόνατά μας.
  • Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.


Αυτή άλλωστε ήταν η απάντηση που πήραν οι περισσότεροι
από εμάς όταν ρωτήσαμε πώς γεννηθήκαμε.






  • Αν δεν φας όλο το φαγητό σου.


Η συνέχεια σε αυτή τη φράση ίσως ήταν η εξής : θα σας έπαιρνε
ο γύφτος, η αρκούδα, ο λύκος, ο γέρος και άλλα τέρατα της ελληνικής φαντασίας






  • Αν δεν κοιμηθείς το μεσημέρι.

....Θα έρθει ο "κακός "  κύριος να σε πάρει. Αυτή ήταν η κλασική φράση που μας έλεγε η μαμά.Κι αν κάποια στιγμή έκανες την επανάστασή σου και έλεγες πως δεν σε νοιάζει, τότε  η μαμά πήγαινε αποφασισμένη προς το τηλέφωνο,  ότι τάχα θα πάρει τηλέφωνο τον  "κακό "  κύριο.Στην πραγματικότητα όμως έπαιρνε     το γνωστό σε όλους μας 141 και έλεγε «τώρα θα δεις, τον παίρνω τηλέφωνο», όσο στην άκρη της άλλης γραμμής,η γνωστή κυρία έλεγε «στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι τέσσερις  παρά δέκα και πενηντα  δευτερόλεπτα».


  • Υπάρχει ο Άη Βασίλης.



Και όχι μόνο υπάρχει, αλλά μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα σε όλα τα εμπορικά καταστήματα την ημέρα και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έπαιρνε το έλκηθρό του και τριγυρνούσε από σπίτι σε σπίτι, για να σου φέρει το δώρο σου από την καμινάδα. Δεν είχε σημασία που το σπίτι σου δεν είχε καμινάδα. Πάντως, κανείς από όσους ρωτήσαμε δεν θυμάται συγκεκριμένα πώς σταμάτησε να πιστεύει στην ύπαρξή του

  • Μπορείς να πετάξεις.


Αν προσπαθήσεις πολύ, αν βρεθείς σε ανοιχτό μέρος και κουνήσεις
 με υπομονή και επιμονή τα χέρια σου πάνω-κάτω  μπορείς να πετάξεις. Το ότι ποτέ δεν τα κατάφερες, για να ξέρεις, σημαίνει ότι ποτέ δεν προσπάθησες αρκετά. :)








Μαρία Δρίβα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου