Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ'ΣΕΝΑ ΝΟΙΑΣΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΟΥ!!!



Το να προσπαθείτε να διατηρήσετε την υγεία σας σε άριστα επίπεδα, σημαίνει να προσέξετε πολύ τον εαυτό σας, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.
Πέντε βασικά στοιχεία για άριστη υγεία είναι η σωματική άσκηση, η διατροφή, η ενέργεια του πνεύματος, η ξεκούραση και οι υγιεινές συνήθειες.
Όσο μεγαλώνουμε, γινόμαστε λιγότερο δραστήριοι με αποτέλεσμα να χάνουμε σε μυϊκό ιστό. Αυτή η απώλεια σε μυϊκή μάζα ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας.
Το σώμα αποτελείται από μυϊκό ιστό και ένα ποσοστό λίπους. Το μυστικό για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές είναι να παίρνετε μέρος τακτικά σε δραστηριότητες που ασκούν το σώμα σας.
Τα πλεονεκτήματα της σωματικής άσκησης είναι αναρίθμητα.
Έτσι μέσα στην καθημερινότητά μας πρέπει να εντάξουμε και την τακτική άσκηση για να διατηρηθούμε σε καλή φυσική κατάσταση. Το τζόκινγκ, το ποδήλατο, το κολύμπι, το τένις αποτελούν όλα καλές λύσεις για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε εγρήγορση και να είμαστε γεμάτοι ενέργεια.
Υπάρχουν παράγοντες που εμπεριέχουν τον κίνδυνο να επισπεύσουν την εμφάνιση μιας αρρώστιας και το γήρας. Άλλους παράγοντες τους ελέγχουμε , άλλους πάλι όχι.
Φροντίστε να κοιμάστε αρκετά και να κάνετε τακτικά διαλείμματα. Αν αισθανθείτε κούραση κατά την διάρκεια της ημέρας, καλό θα ήταν να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα, να ανοίξετε το παράθυρο για καθαρό αέρα ή να πάτε ένα περίπατο.
Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο, μία καλά ισορροπημένη διατροφή θα βελτιώσει την υγεία σας και ο εγκέφαλός σας θα παίρνει τη σωστή ποσότητα ενέργειας για να εργάζεστε καλά και με όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου