Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Περπατάς συχνά;

Σύμφωνα με μελέτες όταν περπατάμε,τίθενται σε λειτουργία ποικίλα ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, οι μυς, οι αρθρώσεις και ο εγκέφαλος. Μπορεί η ζωή μας να διακατέχεται  από γρήγορους ρυθμούς, μπορεί όλοι στους δρόμους να τρέχουν λες και βιάζονται να πάνε κάπου, αλλά αυτό τελικά ίσως τους ωφελεί.
Καθημερινά παραπονιόμαστε για τα κιλά μας, για το χαλαρό σώμα μας, για πόνους στην μέση και στα πόδια μας εξαιτίας της καθιστικής ζωής. 

Το περπάτημα είναι η καλύτερη λύση.....!!!!

Κατά μέσο όρο 30 λεπτά καθημερινό περπάτημα είναι ιδανικό για την υγειά μας.Κάτι τέτοιο βοηθά στον ελεγχο του βάρους,στην πρόληψη του διαβήτη και της οστεοπόρωσης.
Όσο πιο γρήγορα περπατάμε τόσο περισσότερες θερμίδες χάνουμε. Τριάντα λεπτά καθημερινό περπάτημα μας βοηθά να χάσουμε ένα κιλό σε μια εβδομάδα και χωρίς δίαιτα.Είναι η καλύτερη άσκηση για ένα καλλίγραμμο και υγιεί σώμα.

Τι διαφορά έχει όμως το περπάτημα με το τρέξιμο;

Το τρέξιμο είναι απλώς γρήγορο περπάτημα. Η διαφορά είναι ότι με το τρέξιμο αναπτύσσονται περισσότερο οι μύες μας και καίγονται λίγες παραπάνω θερμίδες.
Σε όλους μας έχει συμβεί ,να αισθανθούμε τα ποδιά μας να μουδιάζουν  και να τρέμουν μετά το περπάτημα.Αυτό παρατηρείται  κυρίως τις πρώτες μέρες της άσκησης επειδή είμαστε αγύμναστοι.

Μια συμβουλή...!!!

Ποτέ μην σκέφτεστε ότι το περπάτημα είναι κάτι καταναγκαστικό. Μια βόλτα στα μαγαζιά, μια βόλτα για καφέ, κατεβαίνοντας απ’το λεωφορείο δυο στάσεις πριν για να πάτε στο δουλεία σας,η επιλογή της σκάλας από το ανσανσέρ κ.λπ. Ξεκινήστε τις πρώτες μέρες με 10λεπτό περπάτημα και σιγά-σιγά το αυξάνετε. 

Σκεφτείτε το αποτέλεσμα στο σώμα σας και δείτε το σαν διασκέδαση.


Μαρία Δρίβα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου