Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Το περπάτημα κάνει καλό!


Οι έντονοι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής σίγουρα αποτελούν εμπόδιο καθώς περιορίζουν τους περισσότερους από εμάς να βρούμε ελεύθερο χρόνο για να δούμε τους φίλους μας,να ξεκουραστούμε και πόσο μάλλον να ασκηθούμε.
 Κι όμως,ακόμη και σ'αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να ασκηθούμε.Ειδικά τώρα που έχει μπει η Άνοιξη και ο καιρός πλέον μας επιτρέπει πολύ περισσότερο να βγούμε έξω και να περπατήσουμε ,είτε
για βόλτα είτε για ψώνια είτε για να πάμε στη δουλειά μας.
 Το περπάτημα αποτελεί  μιας πρώτης τάξεως άσκηση για το σώμα,όπως και όλες οι αεροβικές  ασκήσεις που μπορεί να γίνει εύκολα από τον καθένα και θεωρείται απαραίτητη τόσο για όσους κάνουν δουλειά γραφείου όσο και για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.
 Τώρα σ'ότι αφορά τη διάρκεια του περπατήματος για να έχει κάποιος ουσιαστικά και σημαντικά οφέλη θα πρέπει να ξεπερνά τα 20λεπτά την ημέρα και να γίνεται σε καθημερινή βάση.Επιπλέον,το περπάτημα προσφέρει σημαντικά οφέλη σ΄όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.
Εκείνο βέβαια που φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο είναι το καρδιαγγειακό σύστημα γι'αυτό άλλωστε οι καρδιολόγοι  μετά από επεμβάσεις δίνουν ως πρώτη άσκηση στους ασθενείς το περπάτημα.
 Το περπάτημα σώζει ζωές.
Μάλιστα η ήπια άσκηση όχι μόνο μειώνει το κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά φαίνεται να έχει και προστατευτική δράση ακόμα και για εκείνους που τελικά θα υποστούν  ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου.
  Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι τρόποι για να μπείτε στη διαδικασία να περπατήσετε ακόμα και αν το πρόγραμμά σας  φαίνεται να μην σας  το επιτρέπει:
1.Να ανεβείτε τη σκάλα αντί να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα.
2.Να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας λίγα τετράγωνα μακρύτερα από το σημείο που θέλετε να πάτε.
3.Να μην χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο σας για μικρές αποστάσεις.
Το περπάτημα λοιπόν,αποτελεί τον πιο εύκολο,απλό και δημοφιλή τρόπο άσκησης.Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να φροντίζουν να περπατούν όσο πιο συχνά μπορούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου