Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πως επηρεάζει η νηστεία την υγεία..

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι νηστεύουν στις 40 μέρες του Πάσχα δημιουργούν προβλήματα στον οργανισμό. Αυτά δεν τα βλέπουν διότι τους κυριεύει  η πίστη.
Εγώ δεν ανήκω στους ανθρώπους που δεν θα νηστέψουν αλλά για αποτοξίνωση ίσως να νήστευα.  Υπάρχουν πολλά  τρόφιμα που  στερούμαστε όπως το γάλα, αυγό, λάδι, κόκκινο κρέας αλλά και ότι έχει να κάνει με σοκολάτα. Με αυτό τον τρόπο χάνουμε βιταμίνες και κάποια απαραίτητα συστατικά γα τον οργανισμό μας που τα έχουμε ανάγκη.
Η καρδιά μας αγαπά τη θρησκευτική νηστεία. Η πρόταση της νηστείας για κατανάλωση ψαριού σε πολλές περιόδους του χρόνου έχει δικαιωθεί πανηγυρικά από τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι τα ιχθυέλαια είναι τα μόνα ζωικά λίπη που προστατεύουν τα αγγεία μας.
Τα ευρήματα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, συμφωνούν με μελέτη που έγινε σε ενηλίκους που τηρούσαν τη νηστεία και η οποία έδειξε ότι στις περιόδους νηστείας η λήψη σιδήρου δεν ήταν χαμηλότερη. Το μέταλλο αυτό αναπληρώνεται από φυτικά τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, όπως όσπρια, ξηροί καρποί, οστρακοειδή, ταχίνι και εμπλουτισμένα δημητριακά.

«Η σύσταση πολλών παιδιάτρων για συχνή κατανάλωση κρέατος από τα παιδιά μέσα στην εβδομάδα και η μεγάλη πρόσληψη σιδήρου αυξάνουν το οξειδωτικό στρες, που προδιαθέτει για καρκίνους, καρδιοπάθειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου