Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Οι Anonymous απειλούν να ρίξουν το internet!




Μέλη των Anonymous απειλούν να ρίξουν το internet σήμερα (31 Μαρτίου). Η επιχείρηση έχει ονομαστεί ‘Operation Blackout’ και σκοπό έχει να κλείσει τους 13 servers που ελέγχουν το σύστημα DNS.

Ο λόγος για αυτή την ενέργειά είναι να προσελκύσουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας γύρω από το θέμα της Online πειρατείας που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σχεδόν διαρκώς στο προσκήνιο με το νομοσχέδιο S.O.P.A. (Stop Online Piracy Act) που κατατέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο να έχει ανάψει φωτιές.

"Απενεργοποιώντας τις διευθύνσεις HTTP, κανένας δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε διεύθυνση στο internet. Δεν προσπαθούμε να “σκοτώσουμε το internet” απλά πρόκειται για μια διαμαρτυρία”, αναφέρουν οι Anonymous.

H ομάδα θα χρησιμοποιήσει τη γνωστή τεχνική DDoS (distributed denial of service) εναντίον του συστήματος DNS κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Τι ακριβώς είναι το σύστημα DNS; Το σύστημα DNS μετατρέπει μια διεύθυνση που γράφει κάποιος στον browser στην αντίστοιχη διεύθυνση IP η οποία επιτρέπει στους servers να ξέρουν πού να στείλουν το χρήστη. Αν το σύστημα DNS απενεργοποιηθεί, τότε δεν θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί μια διεύθυνση εκτός και αν γνωρίζει την IP.

Από την άλλη όμως εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ξεκαθάρισαν ότι μια τέτοια ενέργεια δεν είναι τεχνικώς εφικτή.

Ο Ρόμπερτ Γκράχαμ (Robert Graham) της Errata Security δήλωσε ότι σίγουρα οι Anonymous μπορούν να προκαλέσουν διακοπές, αλλά μόνο σε τοπικό επίπεδο κι όχι γενικό blackout και σίγουρα όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξέφρασε δε την άποψη ότι οι πιο πολλοί χρήστες πολύ πιθανό να μην το προσέξουν καν.

Το τι θα γίνει τελικά, μένει να το δούμε. Αν τελικά κοπεί, εσύ πώς φαντάζεσαι να περάσεις μια ημέρα χωρίς Ίντερνετ; Τώρα που έχει φτιάξει ο καιρός, μάλλον από εναλλακτικές προτάσεις, άλλο τίποτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου