Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Αυτή είναι η πρώτη οθόνη για το Playstation!!

Η Sony παρουσίασε μια πρωτοποριακή οθόνη η οποία επιτρέπει σε δύο παρατηρητές να βλέπουν διαφορετικά πράγματα, ταυτόχρονα.
Η νέα οθόνη της Sony ονομάζεται "Simulview" PlayStation 3D Display και αποτελεί την πρώτη οθόνη- τηλεόραση η οποία μπορεί και διαχωρίζει το περιεχόμενο που προβάλλει σε δύο θεατές, οι οποίοι φοράνε φυσικά τα ειδικά γυαλιά 3D της εταιρίας.
Πώς γίνεται αυτό; Τα γυαλιά διαθέτουν ένα ειδικό κλείστρο, όπως αυτό των φωτογραφικών μηχανών, το οποίο μπορεί και συγχρονίζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε θεατή, με αποτέλεσμα ο κάθε θεατής να βλέπει διαφορετικά πράγματα από τον διπλανό του.
Για την ώρα, η τεχνολογία αυτή λειτουργεί μόνο για δύο όμως στο μέλλον δεν αποκλείεται να υποστηρίζει και περισσότερους.
Η "Simulview" είναι ιδανική για όσους παίζουν παιχνίδια στο PlayStation 3 ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί
και ως 3D τηλεόραση 24ιντσών , με ανανέωση 240 Hz, υψηλή ανάλυση 1080p (1920X1080), δύο θύρες HDMI και δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων ταινιών Blu-ray.
Τέλος για την ώρα πολύ λίγα videogames υποστηρίζουν την τεχνολογία της "Simulview", όμως σίγουρα σε λίγο καιρό στη λίστα θα προστεθούν και άλλα.
Η νέα οθόνη για το PlayStation κοστίζει 500$ στις ΗΠΑ και την άνοιξη αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη σε τιμή που ακόμα δεν έχει  ανακοινωθεί.
Ιωσηφίδου Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου