Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αποδοκιμασίες σε όλες τις παρελάσεις της Ελλάδας

Εφιάλτης έγιναν για τους πολιτικούς οι παρελάσεις, καθώς σε πολλές πόλεις της χώρας, η παρέλαση κατέληξε σε έντονες αποδοκιμασίες, μέχρι και σε ρίψη αυγών!

Συγκεκριμένα, η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης τελικά ακυρώθηκε μετά τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου που είχαν κλείσει τους δρόμους και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ . Παπούλια να φεύγει προσβεβλημμένος. Φραστικά επιτέθηκαν πολίτες και στον υπουργό Πάνο Μπεγλίτη.

Ένταση επικράτησε και στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, όπου η αστυνομία είχε πάρει δρακόντεια μέτρα και είχε απαγορεύσει σε κόσμο να στέκεται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν και η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου. Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες. Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων παρέλασε με μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα, όπως και κάποιοι από τους μαθητές οι οποίοι δεν έστρεψαν τα κεφάλια προς τους επισήμους. Διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και πετούσαν αυγά και ποτήρια με καφέ.

Στις Σέρρες οι πολίτες πέταξαν αυγά στην εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν η κ. Καραβασίλη εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ αστυνομία και κόσμου. Μάλιστα, απόγονοι των Μακεδονομάχων κατάφεραν να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων, όμως η αστυνομία τούς απομάκρυνε.

Στη Ρόδο, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων και πέταξαν πορτοκάλια στην εξέδρα όπου βρισκόταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος φυγαδεύτηκε από την αστυνομία. Η παρέλαση διακόπηκε για λίγο και συνέχισε με τους μαθητές να μην γυρίζουν τα κεφάλια στην εξέδρα των επισήμων.

Στην Κοζάνη, λίγο πριν την έναρξη της κατάθεση στεφανιών, ένας νεαρός πλησίασε τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και του φώναξε «Συλλαμβάνεσαι για εσχάτη προδοσία. Πρόδωσες το ελληνικό κράτος και την πατρίδα!».

Στον Πύργο Ηλείας, η παρέλαση έχει διακοπή εδώ και ώρα καθώς το πλήθος πλησίασε την εξέδρα των επισήμων και άρχισε να φωνάζει συνθήματα.

Στην Καλαμάτα, το εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος δε γλίτωσε μερικά χτυπήματα.


Παναγιώτης Μπαρδάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου