Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Έξι συλλήψεις για παιδική πορνογραφία


Αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «ANGELS», για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας συνελήφθησαν έξι (6) άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη τεσσάρων (04) ατόμων, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, με την κωδική ονομασία «Angels», διενεργήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Σε αστυνομικές έρευνες, στους χώρους των ηλεκτρονικών ιχνών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, στηνΑθήνα, στη Σαλαμίνα, στα Χανιά, στη Πάτρα, στη Λευκάδα, στο Διδυμότειχο και στη Μυτιλήνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. · Είκοσι οχτώ (28) σκληροί δίσκοι Η/Υ · Εννέα (9) φορητοί Η/Υ, · Πλήθος ψηφιακών δίσκων CDs - DVDs με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 11.000 GB.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν, μέσω λογισμικών προγραμμάτων σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού, εκατόν δεκαοχτώ (118) ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν μεταξύ τους αλλά και διέθεταν ελεύθερα σε κάθε χρήστη σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην αστυνομική έρευνα και ανάλυση, η οποία διήρκεσε δύο (2) μήνες, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, δέκα (10) χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά (νήπια από μηνών) σε σεξουαλικές δραστηριότητες.
Αγγελική Τζίφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου