Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΛΕΥΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ  ΜΕ ΛΙΓΗ ΓΝΩΣΗ!

Το χαμόγελο εκτός από τη διάθεση προδίδει και τα τροφικές μας προτιμήσεις. Οι πιο σακχαρούχες τροφές και όσες περιέχουν άμυλο μπορούν να φθείρουν το σμάλτο των δοντιών ή ακόμα να είναι η αιτία αποχρωματισμού τους.
Ωστόσο έχουν βρεθεί ποιες είναι οι 5 θαυματουργές τροφές που μπορούν να μας χαρίσουν ένα κατάλευκο χαμόγελο.
·      Καρότο : Το καρότο, καθώς είναι σκληρό, απαιτεί περισσότερη δύναμη στο μάσημα με αποτέλεσμα να παράγεται και περισσότερο σάλιο. Αυτό είναι που προστατεύει το σμάλτο γιατί εξουδετερώνει τα οξέα και τα ένζυμα που αναπτύσσονται στο στόμα.
·      Τυρί : Στοιχεία που περιέχει το τυρί (ασβέστιο, φώσφορος) αναδομούν το σμάλτο των δοντιών και εξουδετερώνουν τα οξέα του στόματος.
·      Σολομός : Ο σολομός είναι πλούσια πηγή φωσφόρου που βοηθά στην ενίσχυση του σμάλτου των δοντιών.
·      Σπανάκι : Πλούσια πηγή μαγνησίου το οποίο αναδομεί επίσης το σμάλτο. Οι οδοντίατροι τονίζουν ότι η ενίσχυση του σμάλτου κάνει τα δόντια να φαίνονται λευκότερα, επειδή η σκουρόχρωμη οδοντίνη που βρίσκεται στο εσωτερικό του δοντιού δεν έρχεται στην επιφάνεια.

·      Μήλο : Το μήλο περιέχει μηλικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει ελαφρώς το λευκό των δοντιών και απορροφά άλλες χρωματικές κηλίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου