Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αυτοεκτίμηση: 5 τρόποι να αγαπήσετε τον εαυτό σας!

Είναι αδύνατο να αγαπήσουμε τους άλλους εάν πρώτα δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Η αυτοεκτίμηση δεν είναι συνώνυμη με τον εγωισμό, αλλά είναι ένα ευεργετικό συναίσθημα που πρέπει να καλλιεργήσουμε προκειμένου να απολαύσουμε μια ισορροπημένη ζωή και υγιείς κοινωνικές σχέσεις με τους γύρω μας.

Μάθετε ποιες μικρές, καθημερινές συνήθειες μπορούν να μας βοηθήσουν να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας.

1. Πρέπει να ακούμε τα συναισθήματά μας
Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν τόσο πολύ στα συναισθήματα και την ευτυχία των άλλων που καταλήγουν να ξεχνούν τι αισθάνονται οι ίδιοι. Εάν αγνοούμε τα συναισθήματα ενός παιδιού, θα αισθανθεί ότι δεν το αγαπάμε. Το ίδιο συμβαίνει αν αγνοούμε και τα δικά μας συναισθήματα.

2. Πρέπει να είμαστε συμπονετικοί με τα δικά μας συναισθήματα
Εάν είμαστε επικριτικοί με τον εαυτό μας, τότε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας πληγώνεται ανεπανόρθωτα. Πρέπει να δείχνουμε επιείκεια, τρυφερότητα, ανοχή και κατανόηση σε αυτά που νιώθουμε.

3. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε αυτό που μας λέει η καρδιά μας
Είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε τι αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματά μας. Ο σωματικός πόνος, σύμφωνα με το onmed, μάς προειδοποιεί για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το ίδιο ισχύει για το συναισθηματικό πόνο.

4. Πρέπει να περιτριγυριζόμαστε από τρυφερούς ανθρώπους
Δεν έχουμε πάντα την επιλογή να έχουμε γύρω μας καλούς ανθρώπους, όμως επιλέγοντας τους σωστούς φίλους και συντρόφους θα έχουμε στη ζωή μας τη φροντίδα και την υποστήριξη που θα μας κάνει να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

5. Πρέπει να κάνουμε πράξεις αγάπης προς τον εαυτό μας
Όταν αποδεχόμαστε να μας φέρονται άσχημα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πληγώνουμε τον εγωισμό μας και να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Πρέπει να μάθουμε να υπερασπιζόμαστε αυτά που θέλουμε και νιώθουμε όταν οι άλλοι μας επιτίθενται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου