Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μήπως το ποτήρι πλέον ξεχείλησε με τη φίμωση της Δημόσιας Τηλεόρασης;

UPDATE: Κλειστή η Μεσογείων από τον Σταυρό ως το Χολαργό

Συμβαίνει τώρα:
Τέλος και το Webtv της ΕΡΤ

Πριν λίγα λεπτά το σήμα της ΕΡΤ χάθηκε και από την διαδικτυακή της σελίδα. Το θέμα προφανώς και έχει κυριεύσει τα social media (Twitter, Facebook) από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μία εξαιρετικά μαύρη σελίδα πλέον στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.


"Αν δεν είναι ξεφτίλα να κλείνεις τη δημόσια τηλεόραση, να καταργείς κάθε έννοια της δημοκρατίας και να σβήνεις εν μια νυκτί την ελεύθερη, ανεξάρτητη και αντικειμενική φωνή της δημοσιογραφίας τότε τι είναι;"

Oυσιαστικά, όπως ανέφεραν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης αποτελεί πραξικόπημα καθώς ποτέ δεν τέθηκε προς ψήφιση στη βουλή ώστε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφια. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να πάρει πίσω την υπογραφή του στη συγκεκριμένη κίνηση. Επίσης Πασόκ και Δημάρ δήλωσαν μεν αντίθετοι με αυτή την κίνηση του πρωθυπουργού αλλά όπως έγραψε προ ολίγου η δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: "Εκπροσωποι Πασοκ Δημαρ που λένε ότι δεν υπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχόμενου έχουν έρθει απόψε εδώ να στηρίξουν την ΕΡΤ;;;;".

Πλήθος κόσμου, που ολοένα και αυξάνεται, έχει συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στη Μεσογείων ενώ χιλιάδες φωτογραφίες όπως αυτή στην ανάρτηση μας ανεβαίνουν συνεχώς στα κοινωνικά δίκτυα...
Η νύχτα αναμένεται ατέλειωτη από πολλές απόψεις...

Πρόχειρο προσωπικό άρθρο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις...
(τελευταία ενημέρωση 12:35)