Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ;;;;ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ;;;

        

 Ορίζουμε σαν δύο αδελφές ψυχές, δύο όντα ουσιαστικά το ένα ίδιο με το άλλο, αλλά και ταυτόχρονα διαφορετικό από το άλλο: δύο μοναδικά άτομα και ξεχωριστά  που γεννήθηκαν από την ίδια Μονάδα, που προορίζονται για να ενωθούν.
         Ο Πλάτωνας ισχυρίζεται ότι,  η ψυχή πριν κατοικήσει στο σώμα μας έχει γνώση όλων των θεμάτων, και των αναμνήσεων των προηγούμενων ζωών.  Κατά την ενσωμάτωσή της όμως ξεχνάει τα πάντα.  Έχει πάντως τη δυνατότητα να τα ξαναθυμηθεί και συχνά το καταφέρνει.
Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε έχουμε ελπίδες να συναντήσουμε την ''αδελφή ψυχή '' μας η ¨δίδυμη φλόγα¨ μας, αφού ακόμα και εμείς να μην την αναγνωρίσουμε με την πρώτη ματιά, η ψυχή μας τη θυμάται.
         Αυτές οι δύο ψυχές, σχεδόν ταιριάζουν απόλυτα η μία με την άλλη, γίνονται φίλοι ή εραστές, και από τη στιγμή που συναντιούνται βρίσκουν μια ικανοποίηση  πρωτόγνωρη ,επειδή  πιθανόν όλη η ζωή τους έχει υπάρξει μια ερώτηση και ξαφνικά  έρχονται οι απαντήσεις. Αυτό μπορεί να έρθει νωρίς ή αργά στη ζωή, αλλά έρχεται  μια στιγμή στη ζωή των περισσότερων ψυχών, όταν συναντούν κάποιον, που είναι η απάντηση στην ερώτηση της ψυχής τους.
Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι το ζευγάρι πρέπει να χαρακτηρίζεται  από μια θεϊκή τάξη και αυτή είναι που ο Θεός απαιτεί τη σωστή ισορροπία μεταξύ των δύο μερών, και μόνο τότε η πνευματική αγάπη υπερισχύει από κάθε άλλο συναίσθημα και οι δεσμοί μπορούν να διαχωριστούν από την ίδια τους τη φύση.
         Αυτός ο κόσμος και αυτό που περιγράφεται ως «παράδεισος» μπορεί να βρεθεί στην «καρδιά» του ζευγαριού, μέσα στον άντρα και τη σύντροφό του και είναι στο χέρι τους η υλοποίηση αυτού του παραδείσου. Η επίτευξη είναι και η τελική ένωση των δύο ανθρώπινων όντων και  προϋποθέτει ότι υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ τους , ότι πραγματικά πνευματικά ανθίζει μόνο στο τέλος της εξέλιξής τους και μόνον όταν καταφέρουν να συμπέσουν πλήρως.
       Στη συνέχεια, μπορούμε να πούμε πραγματικά σαν "δίδυμες" αυτές τις ψυχές  επειδή δονούνται από κοινού ότι η αγάπη τους είναι η αύξηση του πνεύματος και για τους δύο.
Σταδιακά, δύο πιο προηγμένα πνευματικά όντα θα αντικαταστήσουν εκείνους που έχουν ήδη κάνει την αλλαγή, και στις νέες γενιές όλο και περισσότερο θα μοιάζουν να προέρχονται από την θεϊκή εικόνα, και θα καταλήξουν στο στάδιο της απώλειας της συνείδησης, μέσα από την απώλεια του εγωισμού και την συνειδητοποίηση και της ενότητας.
      Η ενέργεια που απελευθερώνεται είναι τεράστια! Η αναγνώριση της δίδυμης φλόγας πιθανόν να είναι άμεση και για τους δύο, πιθανόν και όχι. Αν έχετε μια αίσθηση οικειότητας, και γνωρίζετε πολύ καλά κάποιον που μόλις μιλήσατε, σε βάθος σαν να ήταν μέλος της οικογένειάς σας εδώ και καιρό.
Γνωρίζετε ήδη από πριν την αντίδραση του άλλου στα λόγια σας. Ήδη γνωρίζετε με απόλυτη πεποίθηση τις αντιδράσεις του - της από την πρώτη ημέρα ή εβδομάδα ή μήνα γνωριμίας.
Η αναγνώριση της δίδυμης φλόγας , μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα ή και πολύ αργά.
Η συνειδητοποίηση είναι άγνωστο το πότε χρονικά θα έρθει για να σηκωθεί το πέπλο της βαθειάς αμνησίας. Βέβαια να πούμε ότι δεν είναι όλοι έτοιμοι να δεχθούν αυτήν την αποκάλυψη. Υπάρχει μια διαδικασία που χρειάζεται να γίνει απόλυτα σεβαστή και μπορούμε να πούμε ότι είναι αναγκαία, από την μεριά αυτού που κατανόησε και θυμήθηκε πρώτος και θα πρέπει αυτή η πλευρά να δείξει απεριόριστη υπομονή.
       Για να θυμηθούν πολλές φορές χρειάζεται μια ματιά, ένα όνειρο, μια ανάμνηση, ένα συναίσθημα! Και αυτή η αφύπνιση μπορεί να έρθει με ένα άγγιγμα των χεριών, ένα φιλί και ξαφνικά οι δύο ψυχές γίνονται μία.  Έτσι θυμούνται ότι ήταν από πάντα μαζί και θα είναι μέχρι το τέλος. Όταν δεν είστε σίγουρη για το αν ο άνθρωπος που είστε μαζί είναι αυτό που ψάχνετε, μέσα από τον διαλογισμό ζητήστε τις απαντήσεις. Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι που είστε τώρα μαζί, είναι η ροή που θα σας οδηγήσει σε αυτό που αναζητά η ψυχή σας. Ζήστε την κάθε στιγμή εδώ με απόλυτη συνειδητότητα και άπειρη αγάπη για όποιον σύντροφο μοιράζεστε αυτήν τη στιγμή την ζωή σας. Είναι πολύτιμος ακόμα και αν δεν είναι η δίδυμη σας φλόγα. Μιλήστε του με ειλικρίνεια για το πώς νιώθετε και ίσως να ξυπνήσετε με αυτόν τον τρόπο την κοιμισμένη μνήμη και των δύο σας!
       Ζητήστε κατά την διάρκεια του διαλογισμού η της προσευχής να επικοινωνήσετε το συντομότερο με την δίδυμη σας φλόγα και ακολουθείστε την ροή. Υπάρχουν σε cd, ειδικοί διαλογισμοί – οραματισμοί που θα σας βοηθήσουν με καθοδήγηση να έρθετε γρήγορα σε επαφή με αυτό που ψάχνετε.
Αγαπήστε αυτό που είστε αυτήν την στιγμή, αυτό θα βοηθήσει να έρθετε σε πιο άμεση επαφή με τον άνθρωπο που είναι ή σύντομα θα έρθει με την αγάπη σας, κοντά!

Πηγές:  
Πλάτων, Συμπόσιον (μτφ. Ι. Συκουτρής)  
Dorothy Thompson, "Are you my soulmate?"
Soul mates: Edgar Cayce on Spiritual Soul Mates by Soul Mates circulating file.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου