Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Ομορφιά και διακοπές..
Είστε έτοιμες να φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές?Πήρατε μαγιό σαγιονάρες,πετσέτα, αντιλιακό κρέμα για μετά τον ήλιο.Μήπως όμως ξεχάσατε κάποια άλλα καλλυντικά εξίσου σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών; Το καλοκαίρι μπορεί να μην είναι απαραίτητο το σεσουάρ για τα μαλλιά ή το έντονο μακιγιάζ, όταν είστε μαυρισμένες από τον ήλιο, δεν μπορείτε όμως να παραμελήσετε μερικές απαραίτητες φροντίδες. Ποιες είναι αυτές;
Ενυδάτωση πρωί και βράδυ
Γιατί είναι σημαντική; Γιατί μία από τις σημαντικότερες συνέπειες που έχει η έκθεση στον ήλιο είναι η ξηρότητα της επιδερμίδας. Αν αμελείτε να της προσφέρετε την ενυδάτωση που χρειάζεται πρωί και βράδυ, σιγά-σιγά θα αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα της, να «τραβάει» και οι ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονες. Όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο, «αντιστέκεται» καλύτερα στην ηλιακή ακτινοβολία. Επειδή τις περισσότερες φορές μπορεί και να περάσουν μία ή δύο ώρες από τη στιγμή που ξυπνήσατε μέχρι να πάτε στην παραλία, καλό είναι να βάλετε πριν από την αντιηλιακή σας κρέμα την ενυδατική.Το ίδιο ισχύει και για την ενυδάτωση του σώματός σας. Οι κρέμες για μετά την ηλιοθεραπεία θεωρούνται οι καταλληλότερες χάρη στα ενισχυμένα συστατικά τους. 
Καλός καθαρισμός μετά την ηλιοθεραπεία
Γιατί είναι σημαντικός; Τα συστατικά από τις πολλαπλές στρώσεις των κρεμών που έχετε απλώσει πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία, έχουν εισχωρήσει βαθιά στην επιδερμίδα για να την προστατεύσουν. Άλλωστε, αυτός είναι και ο ρόλος τους! Ωστόσο, η επιδερμίδα πρέπει να αναπνεύσει.
Γι' αυτό και απαιτείται ένας καλός καθαρισμός που θα αφαιρέσει τα κατάλοιπα των προϊόντων, ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία σμήγματος ή μαύρων στιγμάτων. Στη συνέχεια, καθαρή και αναζωογονημένη, θα είναι έτοιμη να δεχτεί τις υπόλοιπες περιποιήσεις. Μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε πίλινγκ, για έναν πιο βαθύ καθαρισμό. Και μην ανησυχείτε! Το μαύρισμα δεν πρόκειται να φύγει. Μόνο τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται.


Προσεκτικό ξέβγαλμα των μαλλιών κάθε ημέρα
Πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψη ότι το αλάτι, αν παραμείνει σε λιπαρά μαλλιά, κάνει καλό επειδή μετριάζει την έκκριση λιπαρότητας. Το αλάτι, το χλώριο, η άμμος ταλαιπωρούν την τρίχα, η οποία αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά. Αν, λοιπόν, το ζητούμενο είναι να διατηρήσετε τη λάμψη και τη ζωντάνια τους, συνιστάται να τα ξεπλένετε με χλιαρό νερό -και όχι πολύ ζεστό- κάθε φορά που γυρίζετε από την παραλία ή την πισίνα, και για να μη σπάσουν, να τα ξεμπλέκετε με χτένα ή βούρτσα με δοντάκια, αποφεύγοντας τις βούρτσες με τρίχες. Από την άλλη μεριά, δεν θα τα ωφελήσει το καθημερινό λούσιμο. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου