Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Iron Maiden: Το απόλυτο Heavy Metal συγκρότημα..!!




Η σύνθεση τους!

 Οι Iron Maiden είναι ένα Heavy Metal συγκρότημα από την Αγγλία που πρωτοεμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα το 1975. 
Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τον Bruce Dickinson, τον Dave Marley,τον Adrian Smith, τον Janic Gears,  τον Steve Harris και τον Nicko Mack Brein.   
Οι πωλήσεις του συγκροτήματος ανέρχονται στα 85 εκατομμύρια αντίτυπα παρόλο που ποτέ δεν είχαν την απαραίτητη στήριξη από τον μουσικό τύπο. 
Πολλά από τα τραγούδια τους όπως το "Run to the Hills" και το "Hallowed be thy Name" είναι σταθμός στην ιστορία της Heavy Metal. 

Η δισκογραφία τους!

 Το 1980 κυκλοφορεί το ντεμπούτο του συγκροτήματος με τίτλο "Iron Maiden" και η φήμη τους εξαπλώνεται. 

Το 1981 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο "Killers".Μετά την πεσμένη απόδοση του τραγουδιστή Paul Di Anno, λόγω της χρήσης ναρκωτικών ουσιών  τη θέση του ανέλαβε ο πρώην τραγουδιστής των Samson, Bruce Dickinson και το 1982 κυκλοφόρησαν το "The Number of the Beast", έναν από τους κορυφαίους heavy metal δίσκους όλων των εποχών.Το "Run to the Hills" και το "Hallowed be thy Name" είναι από τα κλασικότερα κομμάτια της heavy metal μουσικής.
"Run to the Hills"



 "Hallowed be thy Name"



Το 1982 κυκλοφόρησαν το "Piece of Mind".

Το 1984 κυκλοφόρησαν το "Powerslave", με επιτυχίες όπως το "Aces High", το "Two Minutes to Midnight" και  το "Rime of the Ancient Mariner".

Τον Οκτώβριο του 1985 κυκλοφόρησαν το ζωντανά ηχογραφημένο "Live After Death", το οποίο επανεκδόθηκε σε μορφή διπλού CD το 1998.

Το 1986 κυκλοφόρησαν το "Somewhere In Time". Τα τραγούδια "Wasted Years" και "Stranger in a Strange Land" έκαναν πολύ καλή εντύπωση στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 1988 κυκλοφόρησαν το δίσκο "Seventh Son of a Seventh Son", ο οποίος έφτασε μέχρι την πρώτη θέση στα βρετανικά chart.


Το 1990 κυκλοφόρησαν το "No Prayer for the Dying", με το "Bring Your Daughter...To The Slaughter" να γίνεται το πρώτο single του συγκροτήματος που ανέβηκε στο No.1 των βρετανικών chart.

Το 1992 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Fear of the Dark" με το ομότιτλο κομμάτι, το "Be Quick Or Be Dead", το "From Here to Eternity" και το "Wasting Love" να αποτελούν τα σινγκλ του δίσκου. 

Το 1993 ο τραγουδιστής Bruce Dickinson ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τους Iron Maiden, για να αφοσιωθεί στην προσωπική του καριέρα και κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του, ηχογραφήθηκαν τα άλμπουμ "A Real Live One" και "A Real Dead One". 

Το 1995 κυκλοφόρησαν το δίσκο "The X Factor" ο οποίος έφθασε στη χαμηλότερη θέση των βρετανικών chart.

Το 1999 επέστρεψαν στη μπάντα ο Bruce Dickinson και ο  Antrian Smith με αποτέλεσμα να αρχίσει μια νέα εποχή για τους Iron Maiden. 

Το 2000 κυκλοφόρησαν το  "Brave New World", το οποίο δέχτηκε θετική ανταπόκριση από τους φίλους του συγκροτήματος. Στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του δίσκου, ηχογραφήθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε η ζωντανή εμφάνιση τους στο φεστιβάλ "Rock in Rio", στη Βραζιλία.

Το 2003 κυκλοφόρησαν το τέλειο "Dance of Death", το οποίο ανέβηκε στο No.2 των βρετανικών chart.

Τo 2006 κυκλοφόρησαν το 14ο άλμπουμ τους, με τίτλο "A Matter of Life and Death".

Το 2010 κυκλοφόρησε ο δίσκος "The Final Frontier".  Το single "El Dorado", χάρισε στους Iron Maiden το πρώτο τους βραβείο Grammy. Το 2012 κυκλοφόρησαν άλλο ένα Live CD και DVD το "En Vivo!" από τη συναυλία του συγκροτήματος στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Το 2012 και 2013  οι Iron Maiden πραγματοποίησαν την περιοδεία "Maiden England World Tour" δίνοντας ογδόντα συναυλίες σε όλο τον κόσμο, προωθώντας το Live του 1988 CD και DVD με τίτλο "Maiden England". 

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου