Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Columbia Pictures - Logo History



Η Columbia Pictures αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες "Κινηματογραφικών Παραγωγών" στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1919 και έχει ως έδρα την Καλιφόρνια, των ΗΠΑ, ενώ απασχολεί πάνω από 12.000 υπαλλήλους.
Η εταιρεία ανήκει στη Sony Pictures που είναι θυγατρική της Ιαπωνέζικης εταιρείας Sony, και κατατάσσεται στα "Μεγάλα Δέκα", όπως αποκαλούνται στην Αμερική τα μεγαλύτερα στούντιο που έχουν τη μεγαλύτερη μερίδα μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών.

Το λόγοτυπο της είναι από τα πιο γνωστά logo που υπάρχουν στην εισαγωγή μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών. Όμως πόσοι από εσάς έχετε αναρωτηθεί ποια είναι αυτή η κοπέλα που κρατάει μία αναμμένη δάδα και φοράει έναν αρχαίο ελληνικό μανδύα και ποζάρει για τη δημιουργία του συγκεκριμένου λογοτύπου;

Το 1999, η εταιρεία αναζητούσε το πρόσωπο το οποίο θα πόζαρε, για τη δημιουργία του λογοτύπου και θα ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό έτσι ώστε να μπορέσει να αποτελέσει το σύμβολο της. Έτσι λοιπόν ανέθεσαν στον ζωγράφο Michael Dias να δημιουργήσει το λογότυπο τους. Αυτός έβγαλε αγγελία στην εφημερίδα, στην οποία έδειξαν ενδιαφέρον χιλιάδες γυναίκες από όλη την Αμερική. Τελικά τη θέση πήρε μία νοικοκυρά από τη Λουιζιάνα, η Jenny Joseph η οποία παίζοντας το ρόλο του μοντέλου πόζαρε για το ζωγράφο και την εταιρεία.

Δείτε την εικόνα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου