Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τα "ήσυχα" παιδιά των ζητιάνων..

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα παιδιά των ζητιάνων κοιμούνται συνέχεια; 
    Η αποκάλυψη αυτή ήρθε στο "φως" και έγινε ευρέως γνωστή πριν μήνες από δημοσιογράφο που απλά του "γεννήθηκε" η απορία. Τις μέρες αυτές που διανύουμε, το θέμα είναι ξανά στην επικαιρότητα. 
    Για όλους μας είναι συχνό θέαμα μια ζητιάνα κατάχαμα στο βρώμικο πεζοδρόμιο και δίπλα της το ποτηράκι περιμένοντας.. Στην αγκαλιά της γυναίκας κοιμάται μωρό ντυμένο και αυτό φυσικά, με βρώμικα ρούχα. Τα περισσότερα μωρά από αυτά όμως, αν το σκεφτείς τις πιο πολλές φορές κοιμούνται ή απλά κάθονται πολύ ήσυχα σε σημείο αδιανόητο για ένα μικρό παιδί τέτοιας ηλικίας. Πολλοί από εμάς συνήθως προσπερνάμε βιαστικά χωρίς καν να δώσουμε σημασία, μία όμως πιο προσεκτική ματιά έκανε τον δημοσιογράφο να ασχοληθεί με το θέμα και να απευθυνθεί σε Ρομά για να βρει απαντήσεις.
   Ο Ρομά πολύ φυσικά και με κανένα δισταγμό απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου πως: "ναι, είναι ναρκωμένα... με ηρωίνη ή βότκα, για να μην έχουν φασαρίες. Θα πρέπει να μένουν καθηλωμένα με μια άγνωστη γυναίκα όλη μέρα, φαντάζεσαι πόσο θα γκρίνιαζαν;" Ο παιδικός οργανισμός φυσικά δεν το αντέχει και τα παιδιά αυτά πεθαίνουν πολλές φορές εν ώρα "εργασίας" τους.
   Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα συναντήσουμε ζητιάνα με παιδί, ας το σκεφτούμε διπλά αν θα βοηθήσουμε το μωρό αυτό ή αν με το να δώσουμε χρήματα διαιωνίζουμε την αλυσίδα αυτής της "μπίζνας". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου