Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ακίτα - Hachiko



Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείτε έναν σκύλο ράτσας Ακίτα και να μην τον ερωτευτείτε. Είναι αδύνατον. Όσο και να προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας για το αντίθετο θα αποτύχετε.


Τα Ακίτα για αυτούς που δεν το ξέρουν είναι η ράτσα του φημισμένου Χάτσικο, του πιο πιστού σκύλου που έχετε γνωρίσει ποτέ. Περιληπτικά ο Χάτσικο έμεινε από πολύ μικρό κουτάβι με έναν καθηγητή που κάθε μέρα έπαιρνε το τρένο και πήγαινε στο πανεπιστήμιο όπου δίδασκε. Κάθε μέρα πήγαινε μαζί του μέχρι την στάση του τρένου, τον άφηνε και την κατάλληλη ώρα ερχόταν και τον έπαιρνε από τον σταθμό.
Από την ταινία "Hachiko: A dog's story"

Μία μέρα όμως ο καθηγητής έπαθε έμφραγμα και πέθανε στο πανεπιστήμιο, και ποτέ δεν γύρισε στον σταθμό όπου τον περίμενε ο πιστός του Χάτσικο. Από τότε λοιπόν και μέχρι το τέλος της ζωής του περίμενε, μάταια, κάθε μέρα τον καθηγητή να γυρίσει, μέχρι που μια μέρα δεν άντεξε και πέθανε περιμένοντας τον
.


Γι’ αυτό αν ποτέ θέλετε να πάρετε για σύντροφο έναν σκύλο, τα Ακίτα είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε. Θα έχετε έναν φύλακα για το σπίτι σας αλλά πάνω απ’όλα θα έχετε έναν πιστό σύντροφο για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου