Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ;

 Η άμβλωση είναι η διακοπή μιας αδιατάρακτης ενδομητρίου κυήσεως ενός ή περισσότερων εμβρύων, που διενεργείται σε πρώιμη ηλικία κυήσεως (<24 εβδομάδων) και οδηγεί σε αφαίρεση του εμβρύου από τη μήτρα, με συνέπεια το θάνατο του κυήματος.  Προκαλείται τεχνητά με χημικές, χειρουργικές ή άλλες μεθόδους. Το διεθνές όριο των 24 εβδομάδων καθορίστηκε με βάση την ελάχιστη ηλικία κυήσεως, που επιτρέπει σε ένα έμβρυο που θα γεννηθεί να είναι βιώσιμο.
 Έκτρωση, μια λέξη σκληρή, πονάς μόνο στη σκέψη αυτής, δύσκολο να αποφασίσεις εσύ η ίδια να την κάνεις, πανεύκολο όμως να σε οδηγήσει κάποιος εκεί ως λύση.
 Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο! Γνωρίζουμε, εμείς ως γυναίκες, πως υπάρχει η πιθανότητα να μη γίνουμε αυτό που ονειρευόμαστε από μικρές, ΜΑΝΟΥΛΕΣ! Μια μικρή επιπλοκή και όλα χάνονται!
 Πολλές όμως φτάνουν σε μια άμβλωση γιατί αυτές, η οικογένειά τους, ο σύντροφός τους  το θεωρούν σωστό. Λίγες έχουν, όμως, τη δύναμη να πάρουν αυτή την απόφαση ολομόναχες. Να σκοτώσουν, γιατί μιλάμε για θάνατο, το παιδί που έχουν στα σπλάχνα τους, το παιδί που είναι δημιούργημά τους, αίμα τους γιατί γνωρίζουν πως δεν είναι έτοιμες να αποκτήσουν παιδί, είναι και οι ίδιες παιδιά, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το μεγαλώσουν, θα είναι δυστυχισμένα.
 Σκληρή απόφαση που θέλει δυνατή καρδιά για να παρθεί!
 Ωστόσο, κανένας δε θα μπορούσε να φανταστεί πώς είναι αυτό το πλασματάκι που ξεριζώνουν από μέσα σου. Ένας άνθρωπος κατάφερε και έβγαλε στο φως εικόνες μιας τέτοιας πράξης. Ο ρουμάνος φωτογράφος Narcis Virgiliu, ανοίγει το φωτογραφικό του άλμπουμ στη ρουμάνικη ιστοσελίδα provitabucuresti δείχνοντάς μας τις σκληρές αυτές εικόνες κάτω από την επικεφαλίδα «Αν η έκτρωση είναι ένα «δικαίωμα των γυναικών» πού ήταν τα δικαιώματα του παιδιού;»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου