Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Άρωμα Κρήτης στην κεντρική πλατεία του Πύργου

Με κάθε επισημότητα και όλα τα έθιμα της Κρητικής παράδοσης, διοργάνωσε χθες το βράδυ το Κρητικό γλέντι στην κεντρική πλατεία του Πύργου ο Σύλλογος Κρητών του Νομού Ηλείας, με αφορμή την επέτειο για την ιστορική Μάχη της Κρήτης.

Στην αρχή ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών απεύθυνε χαιρετισμό στους παραβρισκόμενους και στην συνέχεια έγινε μια σύντομη ιστορική αναφορά για την Μάχη της Κρήτης. Πολύς ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε από διάφορες πόλεις, καθώς επίσης κόσμος είχε έρθει και από την Κρήτη για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Το παρών έδωσαν και αρκετοί φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη του Πύργου, εμφανώς συγκινημένοι και με έντονο το αίσθημα της νοσταλγίας για τον τόπο τους .

Στην συνέχεια την εμφάνιση της έκανε η Κρητική Λύρα που δεν θα μπορούσε να λείψει με το χορευτικό συγκρότημα ντυμένοι με τις Κρητικές παραδοσιακές φορεσιές, οι οποίοι χόρεψαν διάφορους Κρητικούς χορούς και με τις φιγούρες τους μάγεψαν το κοινό. Στο τέλος η εκδήλωση στην πλατεία έκλεισε με ριζίτικα και συνεχίστηκε στο κέντρο Αίγλη όπου ακολούθησαν Κρητικά εδέσματα και διάφορα παραδοσιακά φαγητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου