Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Εθελοντισμός .. επί χόρτου

Μια τεράστια εορτή τηρήθηκε σήμερα το πρωί 10:00-13:00 στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. Εθελοντισμός. Η σωτηρία του πολιτισμού μας. Πάνω από 100 κάτοικοι του Πύργου Ηλείας σε διάφορες ηλικίες ενώθηκαν με συμμετοχή του Συλλόγου Σπουδαστών και ύστερα από πρόταση της ΠΑΣΠ προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος, να ανακαινιστούν οι μπασκέτες, να βαφτεί ο χώρος της αυλής και να ζήσουμε όλοι μαζί μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
Μιλάμε για κάτι πολύ όμορφο στην πόλη μας, στον Πύργο. Μας υποδέχτηκαν μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.Μας μοίρασαν μπλουζάκια που λέγανε "Εθελοντική Δράση Πύργου" και γάντια για να μη τρυπηθούμε. Ήμασταν μάλιστα τόσοι πολλοί που δυστυχώς δε φτάσανε για όλους.
Από οργάνωση όλα ήταν υπέροχα. Αξίνες, σκούπες, φτιάρια κι ένα φορτηγό να μεταφέρει τον σωρό. Η θέληση όλων ήταν τόσο μεγάλη, που γέμισαν και οι δύο κάδοι απορριμάτων και το φορτηγό συνεχώς πηγαινοερχόταν. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον στο βέλτιστο των δυνατοτήτων του και προσοχή: με καμάρι, το ξεχωριστό μεράκι του σύγχρονου Έλληνα, το χαρακτηριστικό του τωρινού Πυργιώτη. Κι εγώ βοήθησα, όπως λένε και τα παιδάκια.
Ο μπουφές ήταν εξίσου άφθονος. Στο τέλος όχι μόνο μας δίψασαν για το ευχαριστώ αλλά και μας τάισαν. Πορτοκαλάδα (φυσικό χυμό ή με ανθρακικό) ή κρύο νεράκι και για ορεκτικό σάντουιτς, τυροπιτάκι ή κρουασάν. Λες και ήταν ανάγκη. Περισσότερες πληροφορίες και για την επόμενη εθελοντική κίνηση μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://ed-pirgou.blogspot.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου