Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΑΛΛΙΑ..

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μαλλία τους.

Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και θα αποκτήσετε τα μαλλιά που ονειρεύεστε!

Πολύ συχνά ακούμε τη φράση “θα κόψω τα μαλλιά μου για να δυναμώσουν”.
Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ λοιπόν, ότι όσο πιο συχνά κόβουμε τα μαλλιά μας, τόσο αποβάλλουμε τα περιττά, ενδυναμώνοντας το σώμα και τη δύναμη της τρίχας.
Ακόμα και αν κόψεις μόνο τις άκρες, βοηθάς στην προετοιμασία του περιβάλλοντος του τριχωτού για τις καινούργιες τρίχες από τη ρίζα, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο στα μαλλιά σου υγεία και δύναμη για πάντα.
 Πολλοί πιστεύουν ότι τα προϊόντα styling κάνουν κακό στην υγεία τών μαλλιών.
Μπορείτε να χρησιμοποιείται άφοβα τζελ, λακ, αφρό, κερί και πηλό, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, αρκεί στο τέλος της ημέρας ή μέρα παρά μέρα να απομακρύνετε τα κατάλοιπά τους με ένα βαθύ καθαριστικό σαμπουάν και καλό μασάζ.
Αποφύγετε τα τζελ που αφήνουν «ασπρίλες», λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε οινόπνευμα.
Η σωστή διατροφή σχετίζεται με την τριχόπτωση; Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι μία ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη θρέψη της τρίχας.
Επίσης, η λήψη βιταμινών μέσα από τις τροφές που καταναλώνουμε, δυναμώνουν την τρίχα, ενώ παράλληλα προλαμβάνουν δερματικά προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής.

Κάποιοι συνηθίζουν να αλλάζουν σαμπουάν για να μη δημιουργηθεί πιτυρίδα. Η πιτυρίδα και οι αιτίες που την προκαλούν συνδέονται με γενετικούς ή οργανικούς αλλά και από αλλους παράγοντες, όπως διατροφικές συνήθειες, κλιματολογικές συνθήκες..
Για την αντιμετώπισή της χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, που ενισχύουν την επιδερμίδα της κεφαλής, αποκαθιστώντας παράλληλα τη φυσική της ισορροπία.

  Η χρήση του κοντίσιονερ πρέπει να γίνετε μόνο από γυναίκες;
Όχι βέβαια το conditioner δεν είναι αποκλειστικά γυναικέιο προϊόν, εφόσον στην εποχή μας υπάρχουν άνδρες που τα μαλλιά τους ταλαιπωρούνται καθημερινά από τον ήλιο και την ατμόσφαιρα, αλλά και από τη χρήση βαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου