Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Χαμόγελο του Παιδιού


«Μια ζεστή αγκαλιά για το χαμόγελο των παιδιών τα Χριστούγεννα»


Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα κάθε χρόνο ξέροντας οτι θα τα περάσουμε σε ένα ζεστό σπίτι ανταλάσσοντας ελπιδοφόρες ευχές με τα μέλη της οικογένειας μας που μας αγαπούν και μας αποδεικνύουν καθημερινά την αγάπη τους.

Υπάρχουν ωστόσο άνθρωποι, ιδίως παιδιά που ζητάνε και ψάχνουνε αγάπη, έχουν ανάγκη από ένα ζεστό σπιτικό, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο... Ας μην το ξεχνάμε αυτό, ας βοηθάμε όσο μπορούμε αυτά τα παιδιά που μας δίνουν μαθήματα ζωής γι'αυτό ας εκτιμούμε όσα έχουμε και τους ανθρώπους γύρω μας…

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι Σύλλογος εθελοντικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που προσπαθεί να δίνει αυτό το χαμόγελο, την αγάπη και την αγκαλιά σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη και αγωνιά, για το αν θα έχει αυτή την δυνατότητα κάθε φορά που ένα παιδί το χρειάζεται.. Βρίσκεται εδώ και χρόνια, κοντά σε όλα τα παιδιά που διαμένουν εντός του Ελλαδικού χώρου, ανεξαρτήτως καταγωγής και υπηκοότητας.

Είναι ένας οργανισμός που στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.

Ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια μετά από την επιθυμία ενός δεκάχρονου παιδιού, του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, να ιδρυθεί ένας Σύλλογος με την ονομασία «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που θα βρίσκεται κοντά σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, στα παιδιά -και στις οικογένειές τους- που έχουν πρόβλημα διαβίωσης. Η επιθυμία του Ανδρέα είναι σήμερα πραγματικότητα, χάρη στην ακούραστη προσπάθεια πολλών επωνύμων και ανωνύμων συνανθρώπων μας.

Κύριο μέλημά του Συλλόγου είναι να υπερασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως σήμερα έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά πρωτότυπο και αποτελεσματικό δίκτυο υπηρεσιών στην Ελλάδα, με πρωταρχικό στόχο την προστασία και ασφάλεια όλων των παιδιών. Έτσι, μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες του, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” έχει αποτελέσει πρότυπο έμπνευσης για τη σύσταση και λειτουργία άλλων φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.
Σήμερα, 20 χρόνια μετά την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το όραμα ενός παιδιού του μικρού Ανδρέα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και η υλοποίησή του στόχο σε όλο τον κόσμο! Ας ευαισθητοποιηθούμε ειδικά όσο πλησιάζουν χαρούμενες γιορτές!

Δείτε επίσης :

http://hamogelo-eshop.gr/shop/products
http://www.yeskid.gr/egkymosyni/psyxologia-symboyleytiki/symboyloi/xamogelo-paidioy




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου