Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

EVERYBODY IS BEAUTIFUL




Είναι στενάχωρο να βλέπεις νέα κορίτσια να λιμοκτονούν με απώτερο σκοπό να κερδίσουν μια θέση σε κάποιο πρακτορείο μοντέλων. Είναι της εποχής  μας γραφτό να κοιτάμε και να χαρακτηρίζουμε κάποιον μόνο και μόνο βλέποντάς τον. Από μια εξωτερική εμφάνιση που μπορεί να αλλοιωθεί είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Αυτό παρατηρείται και στους άντρες αλλά και στις γυναίκες. Ιδιαίτερα στο γυναικείο φύλο, η εξωτερική εμφάνιση είναι κρίσιμη για τη ζωή-καριέρα-οικογένεια-κοινωνία ολόκληρη που περιστρέφεται γύρω από αυτό.
Φαίνεται πως το κλασικό μοντέλο των 90-60-90 έχει αρχίσει να πέφτει στο χώρο των φώτων και των ατελείωτων διαδρομών σε πασαρέλες παρόλο που γύρω μας όλοι πασχίζουν για κάτι τέτοιο.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα που εμφανίστηκε τελευταία είναι αυτό της Velvet DAmour, μιας γαλλίδας φωτογράφου που ύστερα από χρόνια πραγματοποίησε το όνειρο που είχε ως νέα. Στην ηλικία των 38 χρόνων, 17 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη της προσπάθεια, κατάφερε να γίνει μοντέλο αλλά με 83 παραπάνω κιλά.
Η ευκαιρία της χτύπησε την πόρτα όταν άνοιξε το «Agence Plus», το πρώτο πρακτορείο στο Παρίσι για plus-size μοντέλα, όπου και πλησίασε να ζητήσει δουλειά ως φωτογράφος.

Έγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2006 από πρωτοσέλιδα ύστερα από την εμφάνισή της στο σόου του Jean-Paul Gaultier στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, ενώ εμφανίστηκε και στην πασαρέλα του Galliano με τίτλο «Everybody is Beautiful», κερδίζοντας μια εμφάνιση στη γαλλική Vogue.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου