Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Ζωντάνεψαν» τον Σαντάμ Χουσέιν μέσα από τηλεφώνημα

Γενέθλια είχε την Πέμπτη που μας πέρασε ο Σαντάμ Χουσέιν και ένα τηλεφώνημα «φούντωσε» τις φήμες ότι ο πάλαι ποτέ ηγέτης του Ιράκ -που τιμωρήθηκε με απαγχονισμό- είναι ζωντανός!

Όπως αναφέρουν οι «New York Times», ο στενός φίλος του Σαντάμ, Χασάν αλ Αλλαουί, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον... νεκρό και, μάλιστα, τον έβαλε σε ανοικτή ακρόαση κατά την διάρκεια επίσημου γεύματος του Κοινοβουλίου.

«Αυτός είναι ο Σαντάμ, είναι φωνή του», είπαν μερικοί από τους αυτήκοους μάρτυρες, ενώ άλλοι ανατρίχιασαν και μόνο στην ιδέα ότι τηλεφώνησε ένα... φάντασμα! Ή μήπως ο πρώην ηγέτης του Ιράκ ζει;

Στο τηλεφώνημα, πάντως, ο Σαντάμ λέει ότι το 2006 εκτελέστηκε ένας σωσίας του, ενώ ο ίδιος θα επιστρέψει οσονούπω για να κάψει την «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης, «που θα βαφτεί κόκκινη από το αίμα των προδοτών».

Ο Αλλαουί στάθηκε στο πλευρό του Σαντάμ μέχρι την εξορία του και σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα δεν έκρυψε την συμπάθειά του στο πρόσωπό του. «Πίστεψα πως ζω ένα όνειρο! Ο Σαντάμ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένες λέξεις και εκφράσεις με συγκεκριμένη συναισθηματική ένταση, όπως και αυτός που έκανε το τηλεφώνημα», πρόσθεσε.

Φάρσα ή μια νέα θεωρία συνομωσίας; Τα σενάρια οργιάζουν...

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η μεγαλύτερη κλοπή προσωπικών δεδομένων στην ιστορία του Ιντερνετ για 75 εκατ. χρήστες

Αρκετές ημέρες μετά την εισβολή χάκερ στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Playstation της Sony, η ιαπωνική εταιρεία αναγκάστηκε χθες να παραδεχτεί πως έχουν κλαπεί τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 75 εκατομμυρίων χρηστών!

Ανάμεσα στα στοιχεία που φέρεται να βρίσκονται πλέον στην κατοχή άγνωστου χάκερ είναι ονόματα, διευθύνσεις, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί πρόσβασης στην υπηρεσία και πιθανότατα... αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το πρόβλημα ασφάλειας που θα προκύψει από αυτήν την κλοπή-μαμούθ αναμένεται να είναι τεράστιο, εάν συνεκτιμήσει κανείς πως οι χρήστες χρησιμοποιούν σε πολλές περιπτώσεις τους ίδιους κωδικούς για πρόσβαση σε παραπάνω από μία διαδικτυακή υπηρεσία!

Το πρωτοφανές περιστατικό αποτελεί καταστροφική εξέλιξη από πλευράς δημοσίων σχέσεων του ιαπωνικού κολοσσού και δυναμιτίζει τις προσπάθειες της Sony να επανέλθει δυναμικά στις αγορές με την κυκλοφορία των δικών της υπολογιστών-ταμπλετών, που πρόκειται να ανταγωνιστούν το iPad της Apple στα τέλη του 2011. Αναλυτές στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας επιβεβαίωναν χθες πως η Sony έχει αναθέσει σε εξωτερική εταιρεία τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ η κυβερνοεπίθεση υποχρέωσε την εταιρεία να κατεβάσει τους διακόπτες και να μην προσφέρει πλέον διαδικτυακές υπηρεσίες στους πελάτες της μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται πως η διαδικτυακή πλατφόρμα του Playstation μαζί με τη μουσική υπηρεσία Qriocity -οι οποίες δέχτηκαν την επίθεση του χάκερ- ξεκίνησαν το 2006 και προσέφεραν τη δυνατότητα στους χρήστες τους όχι μόνο να παίζουν online, αλλά και να «κατεβάζουν» ταινίες, μουσική και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο. Μετά την παραδοχή της κλοπής των προσωπικών δεδομένων, η εταιρεία ζήτησε από τους πελάτες της να ελέγξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Όσο αφορά στο ποιος κρύβεται πίσω από την υποκλοπή, κύκλοι της Sony κάνουν λόγο για αντίποινα έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία σε βάρος άλλου χάκερ που κατάφερε να σπάσει τον κωδικό της παιχνιδομηχανής, η οποία θεωρείται από τις καλύτερα προστατευμένες στον κόσμο...


Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Διαφήμιση και Social Media...Τι παίζει?


Τι είναι τα Social Media??

Τα κοινωνικά μέσα (Social Media) συνδυάζουν την τεχνολογία με τη διαδικτυακή κοινωνικοποίηση και τη πληροφορία (κείμενο, ήχος, video και φωτογραφίες).

Ποιές ειναι οι πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων (Social Media)?
Social Networks (Facebook, Twitter, Myspace), Blogs , Podcasts, RSS,
Social Bookmarking (Digg, Del.icio.us, Reddit), Photo & Video Sharing (Youtube, Picasa, Flickr, Panoramio)

Η διαφήμιση στα social media (Social Media Optimization) είναι η επόμενη κίνηση κάθε εταιρείας που αντιλαμβάνεται τη δύναμη και την επιρροή του Διαδικτύου. Η εξάπλωση του internet αυξάνει τον ανταγωνισμό με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της διαφήμισης που προσφέρουν τα social media (Social Media Marketing).
Οι καταναλωτές αρχίζουν και προτιμούν να κάνουν αγορές μέσω Internet. Οι παραδοσιακές μέθοδοι της κατεύθυνσης κυκλοφορίας σε ιστοσελίδες σας θα είναι με την πάροδο του χρόνου λιγότερο αποτελεσματικές.
Θα πρέπει να εμφανίζεστε σε σημεία όπου οι καταναλωτές σας περνούν τις περισσότερες online ώρες τους. Είναι σημαντικό να υπάρξει παρουσία της επιχείρησης σας μέσω των πολλών διαθέσιμων κοινωνικών καναλιών για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της επισκεψιμότητας του website.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η δικτύωση θα είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής δραστηριότητα εντός των επομένων τριών ετών, προσπερνώντας τις αγορές / ψώνια και υπερβαίνοντας τις επικοινωνίες και τα παραδοσιακά μέσα ψυχαγωγίας.

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

2athenasch.gr στον Πύργο



Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, σ' ένα πνεύμα συνένωσης και αλληλοβοήθειας διαμέσω των δικτύων. Έτσι λοιπόν η σχολή μας, η οποία ανήκει στο σύλλογο επιστημόνων με πρωτόκολλα ΙΕΕΕ συμπεριλαμβάνει πνευματικά δικαιώματα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. Έτσι λοιπόν 26/06 - 01/07 το ΑΤΕΙ Πληροφορικής και ΜΜΕ μαζί με το Πανεπιστήμιο Πατρών και σε συνεργασία με το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην επιστημονική περιοχή "Τεχνολογίες Ασυρμάτων Δικτύων και Εφαρμογές" έχει τη μέγιστη τιμή να διοργανώσει το 2athenasch.gr και μάλιστα εδώ στον Πύργο. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στο Δρ. Νικόλαο Σκλάβο – Επικ. Καθηγ. Τμήματος ΠΛΗ&ΜΜΕ, ΤΕΙ Πάτρας: nsklavos@ieee.org, αλλά και στο διαδικτυακό τόπο του ΑΤΗΕΝΑ SS 2011: www.athenasch.gr

Φωτογραφίες «καίνε» υποψήφια Βρετανίδα βουλευτής

Σάλο προκάλεσαν στη Βρετανία, φωτογραφίες νεαρής υποψήφιας των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η οποία φαίνεται ότι στον ελεύθερο χρόνο της έπαιρνε μέρος σε σαδομαζοχιστικές τελετές.

Ως HollyTheWolly εμφανιζόταν σε ιστοσελίδα η βρετανίδα υποψήφια με τους Φιλελευθέρους Δημοκράτες στις τοπικές εκλογές της 5ης Μαΐου, Holly-Ann Battye.

Η νεαρή υποψήφια εμφανίζεται σε S&M φωτογραφίες στις οποίες σε κάποιες από αυτές εμφανίζεται να είναι δεμένη με χειροπέδες, να είναι φιμωμένη και να φορά όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ μιας σαδομαζοχιστικής τελετής.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δυο μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές και έχουν προκαλέσει συζήτηση ακόμα και στην "χαλαρών ηθών" Μεγάλη Βρετανία.

Η Battye προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε ότι οι φωτογραφίες είναι "έργο τέχνης" και ότι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει είναι σκευωρία των πολιτικών της αντιπάλων οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουν ως πολιτικό αλλά ανασύρουν προσωπικές φωτογραφίες για να τη διαβάλουν και να την εξοντώσουν.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ιαπωνία: Πτώση εξαγωγών και «βουτιά» εμπορικού πλεονάσματος


Πτώση για πρώτη φορά σε διάστημα 16 μηνών παρουσίασαν οι ιαπωνικές εξαγωγές, ενώ ''βουτιά'' παρουσίασε και το εμπορικό πλεόνασμα μετά τον ισχυρότατο σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Ιαπωνία διολισθαίνει σε μια προσωρινή ύφεση, μετά την καταστροφή της υποδομής και των κατασκευαστικών εγκαταστάσεων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, βυθίζοντας τη χώρα στη χειρότερη κρίση από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

''Αν η Ιαπωνία παρουσιάσει εμπορικό έλλειμμα τον Απρίλιο και το Μάιο, το ΑΕΠ είναι επίσης πιθανό να παρουσιάσει μείωση κατά την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου'', δήλωσε ο Ακιγιόσι Τακουμόρι, επικεφαλής οικονομικός αναλυτής στη Sumitomo Mitsui Asset Management.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας το Μάρτιο ανήλθε σε 196,5 δις γεν (2,3 δις δολάρια), παρουσιάζοντας μεγάλη μείωση της τάξης του 78,9%.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2,2% στα 5,87 τρισεκατομμύρια γεν, παρουσιάζοντας μείωση ύστερα από 16 μήνες, λόγω των μειωμένων εξαγωγών αυτοκινήτων (μείωση 27,8%), αναφέρει η ανακοίνωση του ιαπωνικού ΥΠΟΙΚ.

Η μείωση αυτή είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το 2,0% της κοινής εκτίμησης του Dow Jones και του Nikkei.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Έσκισε και Φέτος η Έκθεση Gadgets...


Η Διεθνής Έκθεση της Γενεύης τράβηξε όλα τα βλέμματα με τα θεότρελα gadget που παρουσιάστηκαν.

Gadget για όλες τις χρήσεις και εργαλεία που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας από όλες τις άκρες του κόσμου ήταν στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε 6 με 10 Απριλίου στη Γενεύη.

Η έκθεση πραγματοποιείται τα τελευταία 39 χρόνια και φέτος συγκεντρώθηκαν 765 εκθέτες από 45 χώρες ενώ 60.000 επισκέπτες πήγαν στο PalExpo για να δουν τις εφευρέσεις.

Στο βίντεο θα δείτε:

- Το back saver, ένα gadget που προσαρμόζεται στην πλάτη και ξεκουράζει τη μέση και την πλάτη σε περιπτώσεις μεγάλης ορθοστασίας.

- Το έξυπνο σακάκι με τα ενσωματωμένα LED που μπορεί να σώσει τη ζωή του ανθρώπου που το φοράει.

- Το ρομποτικό λουλούδι που γυρνάει πάντα προς τον ήλιο

- Το μπιλιάρδο με τη φωτιζόμενη επιφάνεια που κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

- Το high tech ΠΙ για ηλικιωμένους που τους βοηθάει να περπατούν.

- Τις υπερυψωμένες ζαρντινιέρες

- Τα πολυκαπάκια που κλείνουν αεροστεγώς κάθε σκεύος


Δείτε το σχετικό Βίντεο Εδώ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σαν σήμερα 19 Απριλίου 1882 είχαμε τρένα …… Στον Πύργο σφύριξε για πρώτη φορά!!!

Αν σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς (τρένο, μετρό, τραμ) συζητιούνται ως η καλύτερη λύση σε περιοχές με προβλήματα κυκλοφορίας και μόλυνσης, στο ξεκίνημά τους προτιμήθηκαν μόνο και μόνο γιατί εξασφάλιζαν φθηνότερη και πιο γρήγορη μεταφορά. Ήταν μοιραίο έτσι να εμφανισθούν πρώτα εκεί που το κεφάλαιο αναζητούσε λύση για να μειώσει το κόστος των μετακινήσεων.

Στην Ελλάδα, λοιπόν, η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή εκτός Αττικής λειτούργησε το Νοέμβριο του 1882 στη διαδρομή Πύργου-Κατάκολου. Αιτία οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες μεταφοράς της ελληνικής σταφίδας που γνώριζε τότε μεγάλες δόξες ύστερα από την καταστροφή των γαλλικών αμπελώνων από φυλλοξήρα.

Ο δήμαρχος Πύργου (τότε Λετρίνων) Π. Αυγερινός καλεί το μηχανικό Α. Στρέιτ να μελετήσει το έργο και η κυβέρνηση Κουμουνδούρου παρέχει με νόμο το δικαίωμα κατασκευής της γραμμής μήκους 12,5 χιλιομέτρων.

Το έργο κατασκευάζεται από τη Γενική Πιστωτική Τράπεζα, που παραχωρεί την εκμετάλλευση στην εταιρεία «Σιδηρόδρομος Πύργου-Κατάκολου» (ΣΠΚ).

Στο σταθμό του Κατάκολου που βρισκόταν επί χρόνια πάνω στο λιμάνι, γινόταν κάθε χρόνο λαμπρή γιορτή όταν έφθανε το πρώτο τρένο με σοδειά σταφίδας.

Στη γραμμή κυκλοφορούσαν και ξύλινα βαγόνια με εξώστες που τα ονόμαζαν «Τρένα της αγάπης». Τις ατμάμαξες που έμοιαζαν με εκείνες του τραμ και είχαν ποδιά» για να προστατεύονται από την άμμο της παραλίας, τις ονόμαζαν οι ντόπιοι «Μαριγούλες».

Τα Αγία Πάθη


Διατρέχουμε την Μεγάλη Εβδομάδα ή αλλιώς εβδομάδα των Παθών, 40 μέρες ύστερα από την Καθαρά Δευτέρα. Καιρός να θυμηθούμε τα κυριότερα γεγονότα που συγκλόνισαν την Χριστιανοσύνη. Εξού και η τιμητική νηστεία, η οποία οδηγεί τους πιστούς στην κάθαρση.
Όλα ξεκινούν με την Κυριακή των Βαΐων, ή Κυριακή του Λαζάρου (που μετατέθηκε το Σάββατο), ή Κυριακή Βαϊοφόρος, η προηγούμενη Κυριακή της εορτής της Ανάστασης. Πρόκειται για την εκτίμηση της εισόδου του Ιησού στα Ιεροσόλυμα ραίνοντας οι Ιουδαίοι τη διάβαση με βάγια ψέλνοντας «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».. Φέτος στην Ηλεία (και όχι μόνο) τυχαίο ή όχι ο Θεός εκδήλωσε την συμμετοχή του ποτίζοντας ολόκληρη την περιοχή. 
Μία μέρα μετά, "στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του επωνομαζόμενου "Παγκάλου" του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο".  Γι αυτό και οι Έλληνες λέμε "Μεγάλη Δευτέρα, ο Χριστός με την μαχαίρα". Αναλύοντας:
Απ' τη ζήλια τους τα αδέρφια του Ιωσήφ, τον καταφθόνησαν από την μία δίνοντάς τον στον πατέρα τους ως δήθεν θηριο-σκοτωμένο από την άλλη ξεπουλώντας τον στον Φαραώ, ο οποίος και τον φυλάκισε καταδικάζοντας τον λαό σε εφτά χρόνια ακαρπίας και λιμού εντός ονείρου. Η ερμήνευσή του ανταπόδωσε στον Ιωσήφ μέγιστα αξιώματα συνεισφέροντας στη λύτρωση. Επίσης, ο Ιωσήφ συγχώρεσε τα αδέρφια του γυρίζοντας μαζί στην Αίγυπτο.
Τη Μεγάλη Τρίτη, όπως σήμερα, δοξάζουμε το Ιερό Ευαγγέλιο ενάντια των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων και την παραβολή των δέκα παρθένων, τιμώντας την θεία προέλευση της γυναίκας αλλά και το λάδι ως επικοινωνία με τον Θεό.
Αύριο το πρωί τελείται o εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης που αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα. Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού Χριστό, τον Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των Παθών του Χριστού.
Την Μεγάλη Παρασκευή με τον Επιτάφιο εορτάζουμε την κορύφωση του Ιησού Χριστού και του θείου δράματος, μετά την Σύλληψή του στο Όρος των Ελαίων. Οι Αρχιερείς ήθελαν τον θάνατό Του αποστέλλοντας τα δεινά στον Ρωμαίο διοικητή, τον Πόντιο Πιλάτο. Ο Ιησούς σύρθηκε, ενώ ο λαός προτίμησε την απελευθέρωση του Βαραβά, στασιαστή και φονιά. Αμέσως μετά αποστάλθηκε στην Αυλή του Πραιτωρίου (διοικητηρίου δηλαδή των Ρωμαίων) ενώ η μάζα τον χλεύασε ως "Βασιλιά των Ιουδαίων", πετροβολώντας και φτύνοντάς Τον στον δρόμο προς τον Γολγοθά, όπου ακολουθεί η πτώση Του. Ο Σίμωνας ο Κυρηναίος αναλαμβάνει τη μεταφορά του Σταυρού. 
Η σταύρωση του Ιησού έγινε στις 9 πμ με διάρκεια 6 ωρών μέχρι τη παράδοση του Πνεύματός Του και την περιφορά του με ένα άσπρο σεντόνι από τον Ιωσήφ από την Αμαριθαία (καθώς το Σάββατο απαγορεύονται οι κηδείες). Η νηστεία της ημέρας είναι αυστηρότατη (ούτε καν λάδι παρά μόνον ξύδι και την απαγόρευση της εργασίας). Σε πολλά μέρη καίνε το ομοίωμα του Ιούδα. Παράλληλα μοιράζονται λουλούδια.
Το Μεγάλο Σάββατο είναι η ημέρα της Μεγάλης εβδομάδας μα και της Σαρακοστής εις την κάθοδο του Ιησού στον Άδη. Φρουροί φυλάνε το σώμα Του για να μη κλαπεί από τους μαθητές Του, όπως εκείνος είχε προαναγγείλει. "Ανάστα ο Ιησούς κρίνων την γην". Στις 12 τα μεσάνυχτα κλείνουν τα φώτα και διαμοιράζεται το Άγιο φως από μια δεσμίδα 33 κεριών "Δεύτε λάβετε φως" και οι ιερείς συνεχίζουν "Χριστός Ανέστη εν νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος". Οι πιστοί φυλάνε το φως 40 μέρες. Όσοι δεν έφτιαξαν αυγά και τσουρέκια τη Μ. Πέμπτη, το Σάββατο έχουν την τελευταία ημέρα να το κάνουν. Επίσης, γίνονται οι προετοιμασίες για τη μαγειρίτσα, το αρνί, το κατσίκι και το κοκορέτσι ώστε το Πάσχα, κινητή εορτή, όπου εορτάζουν και οι Μυροφόρες, ημέρα της Αγάπης να συναθροιστεί ολόκληρη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι προς τιμήν Του. 

Πααρωδία του Βασιλικού Γάμου...


Σε λίγες μέρες θα γίνει στην Μ.Βρετανία ο περιβόητος Βασιλικός γάμος του πρίγκηπα Ούιλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Το γεγονός αυτό έδωσε την αφορμή στις εταιριές κινητής τηλεφωνίας για τη δημιουργία ένός Βασιλικού γάμου με μίμους των νεόνυμφων αλλα και της Βασιλικής οικογένειας.

Διαφήμιση έχει γίνει το απόλυτο hit στο διαδίκτυο. Οι σωσίες της βασιλικής οικογένειας χορεύουν σε ρυθμούς ροκ, ντίσκο, ποπ αλλά και ραπ, μπαίνοντας στον Καθεδρικό Ναό του Γουέστμινστερ όπου θα γίνει ο γάμος.

Ένας γάμος που μετατρέπεται σε πάρτι, σ’ ένα πάρτι που δε θα έχει καμία σχέση με τον γάμο που θα γίνει στις 29 Απριλίου.

Το βιντεάκι έχει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα, ενώ φήμες λένε ότι ακόμα και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γέλασε με την καρδιά του όταν το είδε.

Όσο για την τηλεταινία με θέμα τον έρωτα του πρίγκιπα με την αγαπημένη του Κέιτ Μίντλετον που δημιούργησε το αμερικανικό κανάλι Lifetime, θα προβληθεί από το Channel 5 της Βρετανίας το Σαββατοκύριακο του Καθολικού Πάσχα.




Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

"Φέτος πάλι έχουμε Πάσχα μαζί Ορθόδοξοι και Καθολικοί"


Πέρσι στις 11 Απριλίου 2010 γιορτάσαμε το Πάσχα! Θα αναρωτιέστε γιατί τόσο ενδιαφέρον;
Βλέπετε και φέτος θα γιορτάσουμε κοινό Πάσχα με τους Καθολικούς και μάλιστα στις 24 Απριλίου 2011, κάτι που καταρρίπτει αυτό που πιστεύει πολύς κόσμος ότι δηλαδή κοινό Πάσχα έχουν οι Ορθόδοξοι με τους Καθολικούς κάθε τέσσερα χρόνια και σε δίσεκτα χρόνια.
Η ανάμνηση της Εξόδου των Εβραίων από την Αίγυπτο, το πέρασμά τους από την Ερυθρά θάλασσα και δύο αστρονομικά φαινόμενα καθορίζουν τον κοινό εορτασμό της Ανάστασης του Χριστού για ορθοδόξους, ρωμαιοκαθολικούς, προτεστάντες, παλαιοκαθολικούς, μονοφυσίτες, αρχαίους ανατολικούς και παλαιοημερολογίτες. Εφέτος οι χριστιανοί είχαν έναν ακόμη κοινό εορτασμό του Πάσχα, τον δεύτερο του 21ου αιώνα. Οσο όμως ο κόσμος θα περνά από τον έναν αιώνα στον άλλον οι κοινοί εορτασμοί θα μειώνονται. Ετσι, σύμφωνα με τους μελετητές, με τα σημερινά δεδομένα κοινούς εορτασμούς έχουμε:
* Τον 21ο αιώνα 31 φορές. Αρχής γενομένης από τα έτη 2004, 2007, 2010,  2011, 2014, 2017.
* Τον 22ο αιώνα 22 φορές.
* Τον 23ο αιώνα 19 φορές.
* Τον 24ο αιώνα 18 φορές και
* Τον 25ο αιώνα 10 φορές.
Ως και το 1582 ο εορτασμός του Πάσχα ήταν κοινός, όμως η αλλαγή του ημερολογίου από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανέτρεψε τα ως εκείνη τη στιγμή δεδομένα. Και οι ελληνόφωνοι ορθόδοξοι, που υιοθέτησαν το νέο ημερολόγιο μόλις στις αρχές του περασμένου αιώνα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι διαιρέσεις, αποφάσισαν ο εορτασμός του Πάσχα να γίνεται με βάση τα όσα όριζε το παλαιό ημερολόγιο.
Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας το 352 μ.Χ. το χριστιανικό Πάσχα πρέπει να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την Πανσέληνο, που θα γίνει κατά την ημέρα της εαρινής ισημερίας ή μετά από αυτήν. Αν η πανσέληνος γίνει Κυριακή τότε το Πάσχα θα εορτάζεται την επομένη Κυριακή.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει η διάσωση της Πορτογαλίας


Στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει η διάσωση της Πορτογαλίας, εάν η χώρα ζητήσει τη βοήθεια της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ, προσθέτοντας ότι το υφιστάμενο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, EFSF, έχει περισσότερα από αρκετά κεφάλαια για να διαχειριστεί το θέμα.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του λόγω της ευαισθησίας του θέματος, είπε ότι κράτη μέλη της ΕΕ ασκούν πίεση στη Λισαβόνα για να ζητήσει βοήθεια, καθώς ανησυχούν ότι εάν η Πορτογαλία συνεχίσει να αρνείται τη βοήθεια αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Ωστόσο, ανέφερε πως δεν έχουν αρχίσει συνομιλίες για αυτό θέμα της διάσωση της Πορτογαλίας.

Η παραίτηση του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας θα κυριαρχήσει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ κατά το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ θα ασκηθεί έντονη πίεση στη Λισαβόνα να ζητήσει οικονομική βοήθεια.

Ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός αντιτάσσεται σθεναρά σε μια αίτηση για οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ και έχει καταστήσει σαφές ότι προτίθεται να διατηρήσει αυτή τη γραμμή, τουλάχιστον έως ότου μια νέα πορτογαλική κυβέρνηση σχηματιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η Λισαβόνα θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει χρέος ύψους 4,5 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ως ένα έναυσμα για να λάβει την απόφαση υποβολής αίτησης για οικονομική βοήθεια.

Ενα πρόβλημα που περιπλέκει την κατάσταση στην Πορτογαλία είναι ότι κάθε αίτημα για διάσωση θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, η πλειοψηφία του οποίου αντιτίθεται στο να ζητηθεί βοήθεια.

Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων αυξήθηκε περαιτέρω την Πέμπτη και ανήλθε στο 7,9%, αρκετά πάνω από το 7%, το οποίο θεωρείται ως βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Myndplay: Από θεατής γίνεσαι... σκηνοθέτης

Θα μπορούσε άραγε να βυθιστεί ο Τιτανικός, αλλά παρόλα αυτά ο πρωταγωνιστής Λεονάρντο ΝτιΚάπριο να ζήσει στη συνέχεια ευτυχισμένος με την αγαπημένη του Κέιτ Γουίνσλετ, αντί να καταλήξει στο βυθό;

Ή στο Love Story, για τους παλαιότερους σινεφίλ, η Άλι Μακ Γκρο να μην έχανε τη μάχη με το θάνατο και να ζούσε ευτυχισμένη στο πλευρό του Ράιαν Ο΄Νιλ;

Ναι, χάρη στην επαναστατική τεχνολογία Myndplay, την πρώτη στον κόσμο, που επιτρέπει στους θεατές να καθορίζουν με το νου και τα συναισθήματά τους το φινάλε μιας ταινίας.

Σύμφωνα με το New Scientist, το νέο σύστημα Myndplay (ανορθόγραφο λογοπαίγνιο στα αγγλικά, που παραπέμπει στις λέξεις "παιγνίδι του νου", αλλά και "έργο του νου"), επιτρέπει στους θεατές μιας ταινίας να ελέγχουν σε κομβικά σημεία την εξέλιξη του σεναρίου, με βάση τη δύναμη των σκέψεων και των συναισθημάτων τους.

Ο θεατής φοράει μια ειδική "κάσκα" στο κεφάλι, που περιέχει ηλεκτρόδια ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, τα οποία ανιχνεύουν τα εγκεφαλικά σήματα, που σχετίζονται με τις διάφορες νοητικές και συναισθηματικές καταστάσεις του κατά την παρακολούθηση της ταινίας. Ανάλογα με την "ανάγνωση" των εγκεφαλικών σημάτων, η ταινία παίρνει διαφορετική τροπή και το ανάλογο φινάλε.

Έτσι, οι θεατές δεν παραμένουν ουδέτεροι, αλλά με τον τρόπο τους, μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές του έργου και "καθοδηγούν" τα πράγματα ανάλογα με τις διαθέσεις τους, στο βαθμό που έχουν νοητική συγκέντρωση και συναισθηματική φόρτιση, με βάση τις μετρήσεις που συνεχώς κάνουν οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες της "κάσκας".

«Η νέα τεχνολογία επιτρέπει ένα επίπεδο διαδραστικότητας στο βίντεο, που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ ως τώρα. Ο θεατής διαλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αν ο καλός ή ο κακός θα νικήσει και αν ο ήρωας στο τέλος θα επικρατήσει», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αζάμ, διευθύνων σύμβουλος της Myndplay.

Η νέα τεχνική προσφέρει μια εμπειρία που συνιστά "διασταύρωση" παρακολούθησης κινηματογραφικής ταινίας και βιντεοπαιχνιδιού. Ήδη πέντε σύντομα διαδραστικά φιλμ είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση-παίξιμο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για όσους έχουν την αναγκαία "κάσκα" (κατασκευάστηκε τον περασμένο μήνα από την αμερικανική εταιρία NeuroSky για βιντεοπαιχνίδια και εκπαιδευτικές εφαρμογές, με κόστος περίπου 100 ευρώ) και το δωρεάν λογισμικό Myndplay.

Μία από τις ταινίες έχει τίτλο Paranormal Mynd και είναι ταινία τρόμου, στην οποία ο θεατής αναλαμβάνει το ρόλο ενός εξορκιστή μία άλλη ονομάζεται Βullet Dodger και έχει να κάνει με τον υπόκοσμο του Λονδίνου.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, μόλις παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση τεχνολογίας "Gadget Show" του Μπέρμιγχαμ.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τα social Networks και στα Gadgets....


Μιάς νέας γενναίας γενιάς gadget άνοιξε τον δρόμο για το μέλλον με την παρουσίαση του LiveView. Πρόκειται για μια μικρή οθόνη που χρησιμοποιείται ως τηλεχειριστήριο για το Αndroid κινητό της αρεσκείας σας αλλά και ως δεύτερη οθόνη για να ανάγνωση πληροφοριών. Η επικοινωνία γίνεται μέσω Bluetooth ώστε το LiveView να καταφέρει να διαβάσει όλα τα πολύτιμα δεδομένα από το κινητό που βρίσκεται στην τσέπη, όπως SMS, Twitter, Facebook, RSS κλπ.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα thin client στα δάχτυλα του χρήστη ενώ το backend βρίσκεται κάπου αλλού. Με το LiveView οι βασικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ και τώρα, χρησιμοποιώντας την αφή ή τα κουμπιά, ενώ το smartphone παραμένει κάπου κρυμμένο ή παρατημένο και αναλαμβάνει τον άχαρο ρόλο της επικοινωνίας με τα δίκτυα GSM και το internet.

Η OLED οθόνη του LiveView έχει διαγώνιο 1,3″ και ανάλυση 128 x 128 pixels ενώ η μπαταρία διαρκεί μέχρι και 4 μέρες. Αναμένεται κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του χρόνου με άγνωστη προς το παρόν τιμή.

To LiveView προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα :

- Micro display device that mirrors the phone
- Tunes on the go – control music
- Don’t miss out – Get instant notification and readtexts, Tweets and Facebook™ updates
- Incoming calls – see who is calling
- Make it mine – open platform for developers to add to the large collection of applications for a unique experience

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συλλήψεις μελών του κινήματος "Δεν Πληρώνω"

Τρία μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" συνελήφθησαν, μετά την κλοπή και την καταστροφή κλήσεων από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορίνθου. Αντεγκλήσεις για τον αριθμό των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Δικογραφία για 20 συνολικά άτομα
Σε τρεις συλλήψεις μελών του κινήματος "Δεν Πληρώνω" προχώρησε η αστυνομία, μετά την εισβολή στα γραφεία του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην Κόρινθο.

Πρόκειται για δύο 40χρονες κι έναν 46χρονο, που συνελήφθησαν ύστερα από την εφαρμογή του νόμου για τη μη πληρωμή διοδίων.

Η μία εκ των δύο συλληφθέντων αφέθηκε ελεύθερη, μετά την απολογία της και κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας, τα ξημερώματα.

Η δεύτερη συλληφθείσα και ο 46χρονος άνδρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου, νωρίτερα, και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον 20 μελών, που φέρεται να συμμετείχαν στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Την Κυριακή δεκάδες μέλη του κινήματος, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία και απαιτούσαν την επιστροφή των αδειών κυκλοφορίας, πινακίδων κυκλοφορίας και διπλωμάτων οδήγησης, τα οποία τους είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα, γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μπήκαν στο κτίριο, και πήραν τουλάχιστον 1000 κλήσεις, τις οποίες έκαψαν στο προαύλιο, και στην συνέχεια όλοι μαζί αποχώρησαν.
Η αναφορά της αστυνομίας, κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 δράστες, εκ των οποίων συνέλαβε τους τρεις και ετοιμάζει δικογραφία για τους άλλους 17. Σύμφωνα με μέλη του “Δεν Πληρώνω”, όμως, στην εισβολή πήραν μέρος μόνο 5 άτομα.

Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας σχηματίζει δικογραφία, ενώ η αστυνομία σημειώνει ότι “οι πράξεις βεβαίωσης παράβασης θα αναπαραχθούν από τα υπηρεσιακά βιβλία.”

Όλα για τα λεφτά

Στόχος είναι τα λεφτά. Τίποτα δε γίνεται χωρίς αυτά. Πεινάς; Θες αυτά. Θες κάτι να πιεις; Επίσης. Δεν έχεις τι να κάνεις; Που να κάτσεις; Με ποιον να πας; Καλώς ή κακώς σου χρειάζονται. Μέχρι κι εμείς αυτά κοιτάμε. Μέχρι και η Τζούλια μας λέει ότι εκείνο το ...μοιραίο αλλά απολαυστικό βράδυ δεν ήταν μόνη με τον ...Ιαν Σκότ αλλά με αρκετούς. Δεν πήγε μόνο με αυτόν αλλά και με άλλους(από την στιγμή που λέει ότι δεν ήταν συνεργάτες της).


Δεν είναι όμως κακό που όλοι κοιτάνε το συμφέρον; Πόσα δίνεις, πόσα παίρνεις; Έχεις βρει κανέναν καλό γκόμενο να του τα μασάς; Τί θα λέγατε να γυρίσουμε όλοι μαζί μια τσόντα; Να βάλουμε και τους καθηγητές μας μέσα; Θα τσιμπήσει στο λιανεμπόριο. Τί λέτε βρε παιδιά; Που πήγαν τα προγράμματα; Που πήγαν οι σπουδές μας; Δημοσιογράφοι όλοι θα γίνουμε ή χακεράκια; Παιδιά θα μας φάνε ζωντανούς. Θα μας κάνουν παϊδάκια. Λίγα και καλά συμβουλεύω.


Γι αυτό κι εμείς κάτι ξέρουμε. Ξέρουμε ποιον να εμπιστευόμαστε. Τον δάσκαλο εννοείται. Ποιο δάσκαλο; Δική μας επιλογή. Μια φορά έχουμε ένα αποκούμπι. Θέλουμε όμως τον δάσκαλο; Τον θέλουμε πραγματικά; Ζητάμε μια ζωή να ναι δίπλα μας; Στο χέρι μας; Στο δεξί ή το αριστερό; Ας μη κοιτάμε βαθμούς τότε και ειδικά των άλλων παιδιών και πόσα μαθήματα χρωστάει ο καθένας. Όσο για την πτυχιακή και την πρακτική ας αφήσουμε να κρίνουν εκείνοι. Μια φορά θα τον βάλω τελευταίο γιατί κι εγώ τους βαθμούς κοιτάζω. Τόσα χρόνια πια σας έμοιασα. Άλλωστε στο internet είναι πρώτος.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

DEBTOCRACY:Το ντοκιμαντέρ για το ελληνικό χρέος


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα,ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή,όπως αναφέρει το επίσημο site των δημιουργών του.
Η αλήθεια είναι ότι είδα και εγώ την ταινία ένα βράδυ μαζί με την πλειοψηφία του online πληθυσμού της Ελλάδας.Δεν θέλω να κριτικάρω ούτε να δω την ταινία από κάποια σκοπιά αντίθετα γράφω με ιδιαίτερα καλή διάθεση για αυτήν.
Σίγουρα οι δημιουργοί της ταινίας Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.
Αναλυτικότερα η δομή της ταινίας:εισαγωγή με τα αιτία της παγκόσμιας κρίσης και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή,συνεχίζει με τη σχέση Ελλάδας ευρωζώνης και Goldman Sachs.Η ταινία προχωράει με ένα αφιέρωμα στον ισημερινό στο μεγάλο χρέος που είχε και στη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού ελέγχου.Στον επίλογο καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Ισημερινού και έτσι να βγούμε από τη κρίση.
Εν τούτοις στις λύσεις που προτίνει το Debtocracy γεννιούνται διαφορά ερωτήματα, όπως τι κοινό έχει ο ισημερινός με την Ελλάδα,μπορεί να εφαρμοστεί η έννοια του απεχθούς χρέους σε δημοκρατικά καθεστώτα, μόνο η παγκόσμια κρίση ευθύνεται για το ελληνικό χρέος.
Πάντως πέρα από αυτά είναι μια ενδιαφέρον ταινία με μερικά ακραία στοιχειά που αξίζει να δει ο καθένας μας.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ένα ερπετάριο στο μουσείο!...


Τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου – το taipan της Αυστραλίας, την αφρικανική μαύρη μάμπα, οχιές κτλ., θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης Πέρνικ, η οποία απέχει μόλις 20 χλμ. από την πρωτεύουσα Σόφια.

Στο Ιστορικό μουσείο της πόλης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μιας έκθεσης η οποία παρουσίασε πάνω από 40 είδη φιδιών, τα 25 από τα οποία είναι δηλητηριώδη, σαύρες, σκορπιούς και αράχνες. Τα εκθέματα είναι ιδιοκτησία της Ερπετολογικής Εταιρείας στη Σόφια, διοργανωτής της εκδήλωσης.

Τα ερπετά βρίσκονται σε καλά εξοπλισμένα και προστατευμένα ερπετάρια.

Η έκθεση, με την ονομασία "Ένα ερπετάριο στο μουσείο", διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην πόλη του Πέρνικ. Η πρώτη έκδοσή της ήταν το 2001 υπενθυμίζει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΠΛΗ ΚΑΙ ΜΜΕ: Είμαστε στο σήμερα. Ζούμε το αύριο.


Έχουμε την μέγιστη τιμή να σπουδάζουμε στον χώρο της Πληροφορικής και ΜΜΕ στον Πύργο. Ζούμε το μέλλον, καταγράφοντας τη δική μας ιστορία με γεύση από κομμάτια του χθες και του σήμερα. Κάθε βήμα μας βαίνει στην αποκάλυψη ενός νέου κομματιού γνώσης και συγκάλυψης.
                Καθώς η νεολαία στρέφεται στους υπολογιστές, η σχολή μας μας προϊδεάζει σε κάτι το μεγαλειώδες, στον χώρο των οπτικοακουστικών εφαρμογών αρκεί να υπάρχει συνέπεια κι αφοσίωση στον θεσμό και το προσωπείο.
Έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε δικά μας βίντεο, να επεξεργαστούμε την εικόνα και τον ήχο, να κάνουμε αντικείμενα να κινιούνται και να δημιουργήσουμε νέους ιστότοπους ή ιστοσελίδες. Εξοικειωνόμαστε ακόμη στο να βρίσκουμε τις κατάλληλες πληροφορίες και να καταλήγουμε στην άκρη του νήματος, αρκεί βέβαια να υπάρχει και η κατάλληλη διάθεση.
 Εντούτοις, η αποστροφή από την εικονική πραγματικότητα οδηγεί σε ένα νέο είδος αναλφαβητισμού, καθώς κάποιος που δεν έχει ιδέα από τα τεχνολογικά δρώμενα (και ούτε προσπαθεί να αποκτήσει) δε μπορεί ούτε να επικοινωνήσει ούτε καν να αντιληφθεί τι εστί τεχνολογικό γίγνεσθαι. Δε μπορεί να διαχειριστεί ούτε καν το κινητό του.!
Παράλληλα, στην αγορά υπάρχουν διάφορα μοτίβα και κατασκευές πάνω στα οποία κάποιος μπορεί να επιλέξει μέσα από μια τεράστια γκάμα το κατάλληλο gadget που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, με τις αντίστοιχες προσφορές και αποδόσεις ώστε να γίνει ενήμερος των διαδραστικών πολυμέσων αναπτύσσοντας την αντίστοιχη εμπειρία.
Πράγματι, υπάρχουν πολλά επαγγέλματα πάνω στα οποία μπορεί να ασχοληθεί κανείς αναπτύσσοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και λειτουργική κάτω από ένα ευνοϊκό κλίμα συνεργασίας, αλληλοβοήθειας, στελέχωσης και μαζικής συμμετοχής.
Ας δούμε ένα δίλεπτο πλάνο από την ορκωμοσία των 22 πρώτων αποφοίτων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας πριν δύο χρόνια μετά από τόσους κόπους κι αγώνες: http://www.youtube.com/watch?v=Kw0NT7cy3F8